Menu
 

ES komisārs brīdina par bada draudiem Ukrainā

  • Autors:  LETA/DW

Turpinoties karam Ukrainā, cilvēkiem šai valstī jau šobrīd draud bads, brīdinājis Eiropas Savienības (ES) krīžu pārvaldības komisārs Janezs Lenarčičs.

"Cilvēki aplenktajās pilsētās atrodas apokaliptiskos apstākļos - nav pārtikas, nav ūdens, nav medicīniskās palīdzības, nav izejas," viņš sacījis intervijā laikrakstam "Welt am Sonntag".

Kā atzinis Lenarčičs, humānā krīze Ukrainā jau šobrīd sasniegusi kritisko punktu, bet situācija var vēl vairāk pasliktināties.

"Šis nežēlīgais iebrukums sākās pirms vairāk nekā trim nedēļām, bet mēs jau redzam, ka tuvojas bads," viņš norādījis. "Ielenktajās pilsētās, piemēram, Mariupolē, cilvēki jau cieš badu, aculiecinieki ziņo par izlaupītiem lielveikaliem."

Pēc komisāra teiktā, ārstniecības iestādēm ir ārkārtīgi grūti iegūt pašas nepieciešamākās lietas.

"Apgāde ir milzīga problēma. Nepieciešama pilnīgi netraucēta humānās palīdzības piegāde," viņš paziņojis, piebilstot, ka Eiropas Komisija sadarbībā ar vietējiem partneriem paplašina palīdzības piegādi, taču nav iespējams nokļūt līdz cilvēkiem, kuriem šī palīdzība nepieciešama, kamēr nav panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu.

Lenarčičs uzsvēris, ka starptautisko tiesību pārkāpumi Ukrainā nekavējoties jāizbeidz, un aicinājis saukt pie atbildības "tos, kuri vainojami šajos pārkāpumos un līdz ar to radījuši neiedomājamas ciešanas civiliedzīvotājiem".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.