Menu
 

Siltumapgādē Raganā plāno izmantot atjaunojamos energoresursus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības SIA “Entalpija-2”, kas organizē komunālos pakalpojumus, tai skaitā siltumapgādi, Krimuldas pagastā, iesniegusi projekta pieteikumu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CEFLA), lai saņemtu atbalstu energoefektivitātes uzlabošanai un pārējai uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē.

Kā liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē, šobrīd SIA “Entalpija-2” centralizētās siltumapgādes pakalpojuma nodrošināšanai izmanto gāzes apkures katlus, kas tieši pēdējā gada laikā licis paaugstināt apkures tarifus un nākotnes gāzes iepirkumu cena un piegādes ir neskaidras. Dabasgāze kā fosilais kurināmais nav ilgtspējīgs, līdz ar to ģeopolitiskās situācijas dēļ pašvaldība organizē nepieciešamos darbus, lai pārietu uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu.

Lai veiktu SIA “Entalpija-2” sekmīgu pāreju no dabasgāzes kurināmā uz vietējo atjaunojamo biomasas kurināmo un nodrošinātu, ka Krimuldas pagasta Raganā siltums tiktu pilnībā nodrošināts ar atjaunojamo energoresursu, 16.maijā Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā tika iesniegts projekta iesniegums Kohēzijas fonda līdzfinansējuma saņemšanai. Patlaban Centrālā finanšu un līgumu aģentūra izvērtē iesniegtos projektus.  

Projekta īstenošanas rezultātā Raganas centralizētās siltumapgādes sistēma pāries no dabasgāzes kurināmā uz 100% atjaunojamo biomasas kurināmo, tādējādi tiks samazināta siltumnīcefekta gāzu emisija, kā arī ilgtermiņā nodrošināts apkures pakalpojums ar mazākām izmaksām.

Pēc pašvaldības informācijas, plānotās investīcijas ir 1 318 038,88 eiro, tai skaitā 210 100 eiro no Kohēzijas fonda finansējuma. Plānotais projekta īstenošanas laika posms ir līdz 2023. gada apkures sezonai rudenī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.