Menu
 

Bruņotie spēki aicina piedalīties šķēršļu skrējienā "Army Tough Run 2022" Kaķīškalnā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

30.jūlijā Siguldā, Kaķīškalnā, notiks šķēršļu skrējiens “Army Tough Run 2022”, izmantojot gan dabiskus, gan mākslīgus šķēršļus. No plkst.11.00 līdz 15.00 četros atsevišķos startos dalībnieki izskries Gaujas nacionāla parka takas.

NBS Apvienotā štāba Operāciju plānošanas departamenta Komunikācijas pārvaldē pavēstīja, ka skrējiens sastāvēs no četrām distancēm, kas ir veidotas atbilstoši munīcijas kalibriem: 4,6 mm Jaunsardzes distance ar 11 šķēršļiem 5 kilometru garumā; 5,56 mm Tautas un Komandas distance ar 13 šķēršļiem 5 kilometru garumā (komandas distancē visiem tās dalībniekiem izvietotie apgrūtinājumi jāpārvar kopā) un jaudīgākā no tām – 12,7 mm Elites distance, kur jāpieveic 10 kilometri ar 26 šķēršļiem. Šķēršļi skrējienā būs koncentrēti trīs grupās, kas ļaus dalībniekiem sacensties gan skriešanas, gan šķēršļu posmos.

Šķēršļu skrējienā karavīru tuvinieki un pārējā sabiedrība, pavadot laiku kopā ar karavīriem, var izaicināt sevi kādā no distancēm, lai pārbaudītu savas spējas. Kā norāda rīkotāji, šeit satiekas militārais un civilais ar vienu mērķi – kopā sportojot, dalīties ar savu pieredzi, vienlaicīgi popularizējot aktīvo dzīves veidu. Šķēršļu skrējiens “Army Tough Run” ik gadu kļūst arvien vērienīgāks militārās tehnikas iesaistes dēļ, kas šo skrējienu padara par svētkiem ikvienam tā dalībniekam.

“Skrējiens “Army Tough Run 2022” ir lieliska iespēja neformālā un sportiskā atmosfērā pateikties karavīriem par pašaizliedzīgu dienestu un Latvijas sabiedrībai par augsto uzticību un atbalstu bruņotajiem spēkiem,” uzsvēris Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, novēlot skrējiena dalībniekiem veiksmi un izturību. 

Šķēršļu skrējienu organizē Nacionālo bruņoto spēku Speciālo operāciju pavēlniecība sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.