Menu
 

Aptauja: 70% aptaujāto ir svarīgi, ka darba vietā tiek nodrošināti risinājumi labbūtības celšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - shutterstock.com Foto - shutterstock.com

70% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir svarīgi, ka darba vietā tiek nodrošināti risinājumi labbūtības celšanai, piemēram, elastīgs darba modelis, bezmaksas kafija, tehnoloģiskais nodrošinājums, liecina vadošā darba vides risinājumu sniedzēja Latvijā “Hestio” īstenotās aptaujas dati. Labbūtība kā svarīgs darba vides kritērijs izteikti iezīmējas jaunāko respondentu vidū vecumā no 18 līdz 29 gadiem, tai mazāku nozīmi piešķirot aptaujātajiem vecumā no 50 līdz 59 gadiem.

Aptaujā secināts, ka 88% gadījumu labbūtība kā svarīgs darba vides kritērijs izteikti iezīmējas jaunāko respondentu vidū vecumā no 18 līdz 29 gadiem, tikmēr mazāku nozīmi tam piešķir respondenti no 50 līdz 59 un 60 līdz 74 gadiem, attiecīgi 62% un 58%.

Jautājot, kas vēl ir galvenie iemesli, kas neveicina labbūtību darba vietā, visbiežāk tiek minēti tādi faktori kā nepietiekami ergonomiska darba vide, kā arī nekvalitatīvs darba aprīkojums, proti, jaunāko tehnoloģiju trūkums – tā norādījuši trešā daļa jeb 27% aptaujāto. Gados jaunākie respondenti labbūtības trūkumu pamatā saista ar to, ka netiek nodrošināts elastīgs darba modelis, tikmēr iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 49 gadiem atzīst, ka labbūtību bremzē nekvalitatīvs tehnoloģiskais aprīkojums.

Pēc aptaujas autoru informācijas, respondenti vecumā no 30 līdz 39 gadiem norāda, ka labbūtību galvenokārt kavē fakts, ka nav sarūpēta pietiekami ergonomiska darba vide – tā uzskata 27% aptaujāto šajā vecuma grupā. Savukārt 14% no kopējās respondentu kopas norādījuši, ka labbūtība nav sasniegta, ja netiek nodrošināti tādi komforta elementi kā bezmaksas kafija un ūdens, un arī šis aspekts ir īpaši nozīmīgs tieši jaunāko respondentu vidū.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.