Menu
 

Sestdien norisināsies sacensības "Siguldas robotu kauss 2023"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Sestdien, 25.februārī, Siguldas pilsētas vidusskolā notiks “Siguldas robotu kauss 2023”. Sacensības tiek organizēts kā 15.Latvijas robotikas čempionāta posms. Turnīra sākums plkst. 10.00. Atbalstītāji un citi interesenti aicināti apmeklēt pasākuma norises vietu līdz pat plkst. 15.00.

Robotikas sacensību mērķis ir popularizēt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, novērtēt bērnu un jauniešu prasmes un iemaņas tehniskās jaunrades jomā, kā arī veicināt robotikas un mehatronikas izglītības attīstību Latvijā, informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Konkursā piedalās tehniskās jaunrades pulciņu dalībnieki un robotikas klubu biedri, kuri dažādās disciplīnās tiek dalīti vecuma grupās un profesionalitātes. Dalībnieki, kuriem ir augsti sasniegumi un panākumi dažādās sacensībās, tiek aicināti piedalīties PRO grupās, lai dotu iespēju jauniem dalībniekiem izcīnīt panākumus.

Sacensības organizē Siguldas novada Jaunrades centrs sadarbībā ar Robotu skolu, Preiļu robotikas klubu, Transporta un sakaru institūtu, kā arī Starptautisko Inovāciju skolu. To organizēšanā iesaistījušies visi Siguldas Jaunrades centra tehniskās jaunrades jomas pulciņu skolotāji.

Pašvaldībā atgādina, ka Siguldas novada Jaunrades centrs robotikas jomu sāka attīstīt 2012.gadā, kad ar pašvaldības un Siguldas rotari kluba palīdzību tika izveidots “Lego” robotikas pulciņš. 2013.gadā tika uzsākta elektronikas pulciņa darbība. Iegūstot sacensību pieredzi Latvijā un starptautiskajās “Robotex” sacensībās Igaunijā, to organizēšana uzsākta arī Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.