Menu
 

Mālpiliete saņem profesora Pētera Laķa Jaunā zinātnieka balvu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Godinot profesora Pētera Laķa ieguldījumu Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) dibināšanā un attīstībā, veicinot bakalaura studiju līmeņa studējošo interesi par zinātnisko pētniecību, atbalstot studējošo iesaisti LKA akadēmiskās un lietišķās pētniecības aktivitātēs, LKA izlaidumā, kas notika 27.jūnijā, pirmo reizi pasniegta profesora Pētera Laķa Jaunā zinātnieka balva. Balvu saņēma mālpiliete Lote Katrīna Cērpa, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Pirmā profesora Pētera Laķa Jaunā zinātnieka balva 500 eiro apmērā pasniegta bakalaura studiju programmas “Mākslas” apakšprogrammas “Kultūras socioloģijas un menedžmenta” 4.kursa studentei Lotei Katrīnai Cērpai par ieguldījumu LKA īstenotajās pētnieciskajās aktivitātēs: iesaisti valsts pētījumu programmās, fundamentālo un lietišķo pētījumu projektos, LKA iekšējo pētījumu projektos, konferenču organizācijā un publikāciju izstrādē, kā arī izcili aizstāvētu bakalaura darbu “Materiālā kultūras mantojuma nozīme teritorijas ilgtspējīgā attīstībā. Laidu un Ķimales muižu gadījumu izpēte”.

Profesora Pētera Laķa jaunā zinātnieka balva nodibināta, lai veicinātu studējošo interesi par zinātnisko pētniecību, sekmētu interesi par starpdisciplināro pētniecību, celtu jauno zinātnieku zinātniskā darba prestižu, atbalstītu labākos bakalaura studiju līmeņa pētījumus, kā arī veicinātu studējošo iesaisti LKA akadēmiskajos un lietišķajos pētījumos, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.