Menu
 

Ukrainā aizturēta sieviete par uzbrukuma plānošanu Zelenskim

  • Autors:  LETA--AFP

Ukrainas drošības dienests aizturējis sievieti, kura apsūdzēta par palīdzības sniegšanu Krievijai, lai izplānotu uzbrukumu Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

Drošības dienests paziņoja, ka aizturētā sieviete vākusi informāciju, mēģinot noskaidrot Zelenska maršrutu pirms prezidenta vizītes Mikolajivas apgabalā. Drošības dienests publicēja neskaidru attēlu, kurā redzama sievietes aizturēšana, un dažas telefona ziņas un ar roku rakstītas piezīmes par Ukrainas armijas darbībām.

Zelenskis apmeklēja Mikolajivas apgabalu jūnijā pēc tam, kad Krievija sagrāva Kahovkas HES, izraisot plašus plūdus, un vēlreiz jūlijā. Ukrainas Drošības dienests paziņoja, ka jau iepriekš zinājis par sazvērestību un Zelenska vizītes laikā ieviesis papildu drošības pasākumus.

Dienests apgalvoja, ka aizdomās turamā palīdzējusi Krievijai sagatavot gaisa triecienu Mikolajivas apgabalam. Viņa meklējusi informāciju par Ukrainas armijas noliktavu un ieroču atrašanās vietu. Drošības dienests paziņoja, ka dienesta darbinieki turpināja novērot aizdomās turēto, lai iegūtu vairāk informācijas par sakariem ar Krieviju un viņas uzdevumiem. Pēcāk amatpersonas aizturēja sievieti, kad viņa mēģināja nodot izlūkošanas datus Krievijas slepenajiem dienestiem.

Dienests norādīja, ka sieviete dzīvoja Očakivā un agrāk strādāja veikalā tur esošajā militārajā bāzē. Viņa mēģināja iegūt informāciju no personīgiem kontaktiem šajā reģionā.

Viņai var tikt izvirzītas apsūdzības par neatļautu informācijas izplatīšanu par ieroču un karaspēka pārvietošanos. Ja viņu atzīs par vainīgu, viņai draud līdz 12 gadiem cietumā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.