Menu
 

Aptauja: 64% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ķiveres lietošana būtiski uzlabos velosipēdistu drošību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com. Infografika - "Kantar" Foto - www.pexels.com. Infografika - "Kantar"

Ceturtā daļa jeb 25% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem ikdienā pārvietojas ar velosipēdu, piedevām ikdienā ar riteni pārvietojas gan sievietes, gan vīrieši, un riteņbraucēji Latvijā ir pārstāvēti visās vecuma grupās, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" pētījums.

Vairums (64%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem uzskata, ka ķiveres lietošana būtiski uzlabos velosipēdistu drošību, tiem iekļaujoties ceļu satiksmē (32% – noteikti jā; 32% – drīzāk jā); 29% ir pretējās domās (22% – drīzāk nē; 7% – noteikti nē), bet 7% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā. Salīdzinoši biežāk tieši sievietes uzskata, ka ķiveres lietošana būtiski uzlabos velosipēdistu drošību, tiem iekļaujoties ceļu satiksmē.

Riteņbraucēju vidū viedoklis ir līdzīgs (tomēr atbalsts ķiverēm ir par 8 PP zemāks) – 56% riteņbraucēju uzskata, ka ķiveres lietošana būtiski uzlabos velosipēdistu drošību, tiem iekļaujoties ceļu satiksmē, kamēr trešā daļa (35%) ir pretējās domās, bet 9% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar" laikā no 2023. gada 1. līdz 3. augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.