Menu
 

Saulkrastu brīvdabas estrāde un Neibādes parks iegūst 3.vietu arhitektūras dizaina konkursā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pēteris Gertners Foto - Pēteris Gertners

5.septembra pievakarē Saulkrastu novada pašvaldības izpilddirektore Inese Odiņa-Laizāne piedalījās Rīgā biznesa centrā "Origo One" notiekošajā konkursa “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā Baltijas valstīs 2023” apbalvošanas pasākumā, kur Saulkrastu novada pašvaldība saņēma balvu un goda rakstu par iegūto 3.vietu nominācijā “Ilgtspējīgākais teritorijas labiekārtojums”. Konkursam tika pieteikta Saulkrastu brīvdabas estrāde un Neibādes parks, un pieteikumā tika likts uzsvars uz estrādes rekonstrukcijas laikā paveikto, ne vien nodrošinot sakoptu un estētiski baudāmu vidi, bet arī sniedzot sociālos un ekonomiskos ieguvumus novadam, informē pašvaldībā.

“Katrs mazais novada sasniegums un labie vārdi mūs iedrošina strādāt tālāk, lai novada infrastruktūru veidotu arvien pievilcīgāku, drošāku un ilgtspējīgāku. To, ka Saulkrastu brīvdabas estrāde un tam piegulošais Neibādes parks ir nozīmīga kultūrvieta novadā, pierāda bagātīgais un dažādais kultūras piedāvājums Saulkrastos un teju arvien pilnās skatītāju rindas, turklāt prieks par to, ka estrāde nodrošina vides pieejamību, ļaujot par kultūras dzīves baudītājiem kļūt ikvienam,” par iegūto balvu gandarīta Inese Odiņa-Laizāne.

Konkurss norit jau devīto gadu, pēdējos divus gadus aptverot ne vien Latvijas, bet arī Baltijas valstu vērtīgākās ēkas un objektus, un tā organizators ir biedrība “Building Design and Construction Council”, kura sadarbības partneris ir Būvniecības valsts kontroles birojs. Konkursā objektus varēja pieteikt piecās nominācijās: "Ilgtspējīgākā ēka – dzīvojamā ēka", "Ilgtspējīgākā ēka – publiskā ēka", "Ilgtspējīgākais projekts", "Ilgtspējīgākais teritorijas labiekārtojums" un "Ilgtspējīgākā studentu ideja". Saulkrastu brīvdabas estrāde un Neibādes parks savā nominācijā 3.vietu dalīja ar Daugavpils pašvaldības izvirzīto Daugavpils cietokšņa publiskā ārtelpu.

Pašvaldības pārstāvji atgādina, ka Saulkrastu brīvdabas estrāde tika rekonstruēta 2021.gadā, tās atjaunošanā ieguldot vairāk nekā 910 tūkstošus eiro. Projektēšana un būvniecību veica “Tilts”, būvuzraudzību – “PS L4&Mūsu uzraugs”. Pērn konkursā “Latvijas būvniecības gada balva 2021” nominācijā “Koka būve” Saulkrastu brīvdabas estrāde ieguva 2.vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.