Menu
 

Ādažu un Ķekavas novados plāno ierīkot atpūtas parkus

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazunovads.lv Ilustrācija - adazunovads.lv

Ķekavas pašvaldība izsludinājusi publisko apspriešanu labiekārtojuma attīstības skicei Ābeļdārzam Ķekavā, Skolas ielā 1, kur plānot veidot atpūtas parku.

Kā liecina informācija pašvaldības mājaslapā, plānots labiekārtot teritoriju vairāk nekā viena hektāra platībā.

Labiekārtojot teritoriju, plānots izveidot trīs zonas - buferzonu, atvērto zonu un aktīvo zonu.

Buferzonā varētu atrasties atjaunots ābeļdārzs, atvērtajā zonā - atvērts zāliens masu pasākumiem, bet aktīvajā - aktivitāšu laukums.

Sabiedriskās apspriešanas ilgs līdz 31.oktobrim, bet diskusija par skici plānota 26.oktobrī plkst.18 tiešsaistes platformā "Zoom".

Priekšizpētes mērķis esot sagatavot projekta pieteikumu Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstam publiskās ārtelpas attīstībai.

Šim ES atbalstam plāno pieteikties arī Ādažu novada pašvaldība.

Ādažos iecerētais publiskās ārtelpas objekts ir zaļā teritorija starp Ādažu Kultūras centra ēku, Gaujas ielu, Gaujas dambi un Smilgu ielu.

Novada iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par to, kas būtu vērtīgi un noderīgi šīs publiskās ārtelpas labiekārtošanai ar mērķi radīt jaunu skvēru - Jaunlaulāto skvēru. Tas savienotu automašīnu stāvlaukumu ar Kultūras centru, ar vietām nelielai atpūtai un iespēju vērot pilsētas steigu no attāluma, ar vietu maziem pasākumiem un mikromobilitātes rīku stāvlaukumu.

Ādažu novada pašvaldība plāno noskaidrot iedzīvotāju viedokli, vai ir nepieciešams paplašināt automašīnu stāvlaukumu, ierīkot gājēju celiņus ar bruģakmens segumu, uzstādīt svētku lapeni, izveidot āra pasākumu laukumu un uzstādīt parka tipa apgaismojumu.

Tāpat pašvaldība vēlas uzzināt, kādus pasākumus un notikumus Ādažu iedzīvotāji vēlētos redzēt jaunajā skvērā, kā arī kādus vides vai mākslas objektu vēlētos redzēt Jaunlaulāto skvērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.