Menu
 

Ādažu poligonā noris militārās mācības "Verboom 5"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 24. līdz 31.oktobrim Ādažu poligonā notiek militārās mācības "Verboom 5" ar mērķi pilnveidot vairāku valstu vienību savstarpējo sadarbību inženieru uzdevumu izpildē, informē Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes pārstāvji.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā kaujas grupu karavīri mācību laikā veiks inženieru vingrinājumus un spēju demonstrējumus. Mācību galvenais uzdevums ir attīstīt Baltijas valstīs un Polijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu inženieru spējas, pilnveidojot savstarpējo sadarbību kaujas apstākļos.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1700 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem. NATO paplašinātās klātbūtnes Lietuvā kaujas grupas vadošā valsts ir Vācija, Polijā - ASV un Igaunijā - Lielbritānija, norāda brigādes pārstāvji.

Militārā vingrinājuma laikā iespējami īslaicīgi ceļu satiksmes kustības apgrūtinājumi uz koplietošanas ceļiem ap Ādažu poligonu. Nacionālie bruņotie spēki aicina ar sapratni izturēties pret Latvijā notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz valsts nacionālās aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.