Menu
 

Lidostā "Rīga" noslēgušās ārkārtas situāciju mācības

  • Autors:  LETA
Lidostā "Rīga" noslēgušās ārkārtas situāciju mācības Foto no arhīva

Starptautiskajā lidostā "Rīga" noslēgušās ārkārtas situāciju mācības, kuru laikā tika pārbaudīta lidostas dienestu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD), Valsts policijas (VP), aviokompāniju "airBaltic" un "Smartlynx" sadarbības mehānismi, reaģējot uz ārkārtas situāciju lidostā, kad gaisa kuģu sadursmes rezultātā ir cietuši un gājuši bojā pasažieri, aģentūru LETA informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte. Mācībās bija iesaistītas arī Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.

Mācību scenārijs paredzēja imitēt divu gaisa kuģu sadursmi ar cietušajiem un bojāgājušajiem. Mācībās bija iesaistīti 190 statisti – Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti un Latvijas Universitātes Paula Stradiņa Medicīnas koledžas, Rīgas Paula Stradiņa Universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžas un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas studenti. Mācību ietvaros tika izspēlēta ne tikai operatīvo dienestu rīcība, veicot glābšanas darbus negadījuma vietā lidlaukā, bet arī incidentā iesaistīto pasažieru aprūpe lidostas terminālī, kā arī darbs ar "cietušo" un "bojāgājušo" pasažieru piederīgajiem un sagaidītājiem.

"Ārkārtas situāciju mācības ir ļoti būtiskas, lai nodrošinātu visu iesaistīto pušu gatavību reaģēt uz krīzes situāciju, ja tāda patiešām notiktu. Mācības ļauj pārbaudīt apziņošanas sistēmas, sadarbības mehānismus, dod pieredzi un zināšanas iesaistītajam personālam, kā arī ļauj identificēt posmus, kuros vēl nepieciešami uzlabojumi," norādīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

"Ar gandarījumu varu atzīt, ka mācības noritēja veiksmīgi un apliecināja lidostas un valsts atbildīgo dienestu gatavību reaģēt nopietnā ārkārtas situācijā lidostā, tomēr mācībās gūtā pieredze tiks nopietni analizēta, lai strādātu pie sadarbības mehānismu pilnveidošanas," uzsver lidostas vadītāja. Lidostas darbība mācību laikā netika traucēta un visi lidojumi notika pēc saraksta.

Kā ziņots, lidosta "Rīga" pagājušajā gadā strādāja 54,639 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2016. gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga 9,7 reizes, sasniedzot 3,487 miljonus eiro. Savukārt 2018.gada pirmajos sešos mēnešos lidostas apgrozījums pieauga par 13% jeb 3,33 miljoniem eiro, sasniedzot 28,69 miljonus eiro, turklāt tā guva 5,9 miljonu eiro peļņu, kas ir 7,4 reizes lielāka nekā pirmajā pusgadā pērn.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018. gada vasaras sezonā – uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017. gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru – 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.