Menu
 

Salaspils handbolistes zaudē līderu divcīņā, uzvara Ulbrokas vīriem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Salaspils handbolistes zaudē līderu divcīņā, uzvara Ulbrokas vīriem Foto - Latvijas Handbola federācija

Salaspils sporta skolas handbola komanda piedzīvojusi zaudējumu Latvijas dāmu čempionāta līdervienību savstarpējā spēlē pret Jēkabpils sporta skolas handbolistēm un turnīra tabulā no pirmās vietas atpaliek jau par četriem punktiem. Latvijas pirmajā līgā vīriem pie panākuma tikuši Ulbrokas sporta kluba handbolisti.

Cīņas pirmā puse pagāja ar mainīgām sekmēm – puslaika vidū salaspilietes bija ieguvušas četru vārtu pārsvaru (9:5), taču pēdējās minūtes daudz labāk aizvadīja jēkabpilietes, kuras vispirms samazināja starpību līdz minimumam, bet pēc tam ar sešiem rezultatīviem uzbrukumiem pēc kārtas panāca jau 15:11 savā labā.

Pēc pārtraukuma laukuma saimnieces labu laiku saglabāja 2-3 vārtu pārsvaru, līdz puslaika vidū iemeta četrus vārtus pēc kārtas un panāca izšķirošo pārsvaru (29:20). Beigu rezultāts 35:27 Jēkabpils komandas labā. Salaspils sporta skolas rindās rezultatīvākās bija Renāte Salmane (9), Dace Potapova (8) un Agrita Bērtiņa (5).

Pēc lieliskā sezonas sākuma – sešas uzvaras pirmajās sešās spēlēs – Salaspils handbolistes piedzīvojušas zaudējumus četrās no pēdējām sešām cīņām. Tabulā viņas ar 16 punktiem 12 mačos ieņem otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no jēkabpilietēm un par četriem punktiem apsteidzot tuvākās sekotājas LSPS studentes. Regulārajā sezonā salaspilietēm atlikušas četras spēles.

Vīru pirmās līgas turnīrā grūti klājas “Salaspils/Mērnieks ZM” handbolistiem. Kārtējā spēlē pret “RPI-Seniori” vienību viņi pirmajā puslaikā atspēlēja piecu un otrajā puslaikā četru vārtu deficītu, vēl piecas minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts 23:23, taču beigās salaspiliešiem nācās piedzīvot kārtējo zaudējumu – 25:26. Niks Remess un Artūrs Ozerskis guva pa septiņiem vārtiem, Dāvis Šķēle piecus.

Pierīgas handbola klubu brīvdienu bilanci izdevās uzspodrināt Ulbrokas sporta kluba komandai, kas savās mājās pārspēja kluba “Jūrmalas sports” otro vienību. Otrā puslaika sākumā mājinieki desmit minūtes nespēja ieraidīt bumbu pretinieku vārtos, un šajā laikā viesi solīdo ulbrokiešu pārsvaru 19:11 sadeldēja līdz 19:16. Tomēr laukuma saimniekiem laikus izdevās apturēt Jūrmalas handbolistu ofensīvu un nosargāt četru vārtu pārsvaru – 28:24. Andris Lazda iemeta desmit un Andris Vītols astoņus golus.

Pirmās līgas turnīra tabulā Ulbrokas sporta klubs ar 12 punktiem ieņem trešo vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no “Skrīveri/Aizkraukle” vienības un par diviem no Ludzas kluba “Latgols” junioru komandas. “Salaspils/Mērnieks ZM” ir četri punkti un pēdējā astotā pozīcija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.