Menu
 

Salaspilī atklās brīvā laika pavadīšanas vietu bērniem un jauniešiem ar invaliditāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - salaspils.lv Foto - salaspils.lv

Piektdien Salaspilī, zirgu stallī "Piķurgas" Meža ielā 45, tiks atklāta atpūtas vieta cilvēkiem ar speciālajām vajadzībām un viņu tuviniekiem. Pasākuma dalībniekiem būs iespējams iepazīties ar teritoriju, aplūkot izveidoto atpūtas vietu, paglaudīt dzīvniekus un drosmīgākajiem doties izjādē ar zirgiem. Apmeklētājus sagaida arī muzikāls priekšnesums un nelielas uzkodas.

Atpūtas vieta izveidota ar Salaspils novada pašvaldības līdzfinansējumu, Salaspils bērnu un jauniešu ar invaliditāti biedrībai "Zelta atslēdziņa" sadarbībā ar SIA "Equiland" īstenojot projektu "Brīvā laika pavadīšanas vietas izveide bērniem un jauniešiem invalīdiem".

Projekta ietvaros ir veikti pielāgošanas darbi telpai, kurā bērni, jaunieši un viņu tuvinieki un draugi varēs pavadīt savu brīvo laiku, svinēt svētkus vai satikties ar draugiem. Sarunājot ar zirgu staļļa saimniekiem, bērniem un jauniešiem būs iespējams samīļot dzīvniekus, paglaudīt zirgus vai pat doties izjādē.

Ir pierādīts, ka dzīvnieki kopumā ļauj cilvēkiem un jo īpaši bērniem emocionāli atvērties, paust pozitīvās emocijas, attīstīt empātiju un socializēšanās prasmes, nomierināties un uzlabot noskaņojumu, norāda projekta autori.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.