Menu
 

Katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs mobilo telefonu lieto vairāk nekā septiņas stundas dienā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Liela daļa cilvēku (38%) mobilo telefonu lieto 3-4 stundas dienā, taču katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs to lieto vairāk nekā septiņas stundas dienā, liecina multipakalpojumu uzņēmuma "Tele2" un "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Nav pārsteigums, ka jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem ir tā sabiedrības grupa, kas visbiežāk telefonu ikdienā lieto vairāk nekā 7 stundas dienā. Taču interesanti, ka 3-4 stundas dienā telefonu visbiežāk lieto pieaugušie, kuriem ir divi vai trīs bērni, ko var skaidrot gan ar nepieciešamību dienas laikā uzturēt regulāru kontaktu ar bērniem, gan arī to, ka telefons dažādās situācijas kalpo kā glābiņš, lai atslēgtos no ikdienas steigas, norāda aptaujas autori.

"Viedtālruņos mums atrodas faktiski viss ikdienai nepieciešamais – darbs, iepirkšanās, izklaide, izglītošanās, socializēšanās u.c. Lai arī mums katram var būt savi iemesli, kādēļ mēs telefonu lietojam vairāk, būtiski ir nepazaudēt mēra sajūtu un atcerēties, ka telefons nav visa dzīve, bet gan instruments, kas ļauj lietas paveikt efektīvāk," komentējis "Tele2" komercdirektors Raivo Rosts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.