Menu
 

KNAB rosina apsūdzēt Ķekavas novada pašvaldības deputātu un bijušo basketbolistu Vītolu par kukuļa pieprasīšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs, infografika - KNAB Foto - arhīvs, infografika - KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Ķekavas novada pašvaldības deputātu un bijušo basketbolistu Aigaru Vītolu (LZS) par 30 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

KNAB aģentūru LETA informēja, ka birojs nosūtījis krimināllietas materiālus Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai attiecībā pret vienu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu un vienu fizisku personu par starpniecību kukuļošanā.

KNAB izplatītā informācija liecina, ka Ķekavas novada dome 2017.gada nogalē izsludinājusi konkursu par kanalizācijas un ūdensvada tīklu izbūvi. Projekta īstenošana sadalīta četrās kārtās.

2019.gada 1.augustā amatpersona pieprasījusi uzņēmējam, kas veic būvdarbus, 30 000 eiro kukuli, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu.

KNAB vairākas dienas vēlāk sācis kriminālprocesu par kukuļa pieprasīšanu un veicis procesuālās darbības.

Septembrī fiziskā persona sazinājusies ar uzņēmēju, lai vienotos par kukuļa saņemšanas laiku. Jau vēlāk uzņēmējs ticies ar fizisko personu, kas kā starpnieks pieņēmusi 30 000 eiro kukuli. 27.septembrī birojs veica kratīšanu, aizturēšanu un izņēma minēto kukuli.

KNAB paziņojumā presei norāda, ka lietā tika veikts speciālais izmeklēšanas eksperiments.

Tagad prokuratūrai būs jāizlemj, vai uzrādīt apsūdzību. Likums gan dod iespējas prokuratūrai vienoties ar apsūdzēto par sodu, pieņemt lēmumu par krimināllietas izbeigšanu, vai arī lietu nosūtīt atpakaļ KNAB ar norādījumiem par nepieciešamību veikt papildu izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka aizturēšanas brīdī Vītols bija Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks.

Lai gan Vītols publiski noraidījis aizdomas kukuļošanā, viņš paziņojis, ka līdz apstākļu noskaidrošanai viņš atkāpsies no vietnieka amata.

Vītols savulaik bija Latvijas basketbola izlases dalībnieks un vairākkārtējs Latvijas čempions.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.