Menu
 

Olainē taps jauna pirmsskolas izglītības iestāde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

Olainē top jauna pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde, lai sasniegtu pašvaldības mērķi – nodrošināt visus mazos iedzīvotājus ar vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un līdz ar to arī sniegt iespēju saņemt bezmaksas pirmsskolas izglītību visiem novada bērniem.

Kā informēja Olaines novada pašvaldībā, jauna, mūsdienīga pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde atradīsies esošajā ēkā Veselības ielā 7. Pirmsskolas izglītības iestādes izveide, veicot iekštelpu pārbūves darbus, notiks pa kārtām. Šobrīd notiek pirmās kārtas būvniecības darbi. Pēc pirmās kārtas būvdarbu veikšanas bērnudārzā būs iespējams uzņemt 80 bērnus. Kad būs pabeigta arī otrā kārta ēkas pārbūvei, pirmsskolas izglītības iestādi apmeklēs aptuveni 160 bērni.

Ēkas pārbūves pirmajā kārtā tiks izbūvētas četras grupiņas, katrai grupiņai ir paredzēta grupas telpa, kur bērni varēs mācīties, atpūsties un rotaļāties, guļamtelpa diendusai, ģērbtuve, ēdienu izdales zona, labierīcības. Papildus tam tiks izbūvētas nodarbību telpas un aktu zāle, kā arī administrācijas, saimniecības telpas un palīgtelpas.

Tiks labiekārtotas zonas pie ēkas ieejām un ap ēku, izbūvēti celiņi, apgaismojums un uzstādīta sēta, lai nodrošinātu pirmsskolas izglītības iestādei drošību un privātumu. Ģimenēm, kuras pārvietojas ar automašīnu, pie pirmsskolas izglītības iestādes ir paredzēts autostāvlaukums.

Paralēli pārbūves darbiem notiek ēkas energoefektivitātes paaugstināšana, kuras rezultātā ne tikai tiks uzlabots mikroklimats ēkā un samazināts enerģijas patēriņš objektā, bet ēka iegūs jaunu vizuālo tēlu, un līdz ar to tiks uzlabota Olaines Mežaparka vide objekta skartajā teritorijā.

Pašvaldībā norāda, ka kopā ar pirmsskolas izglītības iestādi pēc pirmās un otrās kārtas īstenošanas šajā ēkā turpinās darbu Olaines jauniešu centrs “Popkorns” un Neatliekamās medicīniskās palīdzības divas brigādes, kā arī biznesa iesācējiem, jaunajiem un pieredzējušajiem uzņēmējiem būs pieejamas kopstrādes telpas.

Būvdarbus veic SIA “Torensberg”, savukārt būvuzraudzību nodrošina SIA “Būvuzraugi LV”. Darbu izpildes termiņš ir 2022. gada pavasaris.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.