Menu
 

Konkursa "Šodien laukos 2021" laureātu vidū – arī Ādažu un Olaines bērni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - facebook.com/sodienlaukos Ilustrācija - facebook.com/sodienlaukos

Jūlijā norisinājās konkursa “Šodien laukos 2021” posms pašiem, pašiem mazākajiem – bērniem vecumā no 3 līdz 7 gadiem. Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs paziņojis konkursa godalgoto vietu ieguvējus, kuru vidū ir arī mazie ādažnieki un olainieši.

Šā konkursa posma ietvaros rīkotāji aicināja bērnus kļūt par “Šodien laukos” korespondentiem, izvēloties  sev tuvāko tēmu (lauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecība), par kuru veidot video reportāžu. Visvairāk video tika iesūtīti par lauksaimniecības tēmu. Bērni bija pētījuši dažādas lietas un procesus – piensaimniecību, vistkopību, dārzeņkopību, kā tiek vākts siens, kā rodas maize un piens, kur rodas medus. Tika saņemts arī video, kurā apskatīta arbūzu audzēšana.

Nākamie čaklākie bija makšķernieki – par zivsaimniecības tēmu tika saņemti seši video. Mežsaimniecības tēmu bija izvēlējušies četri dalībnieki, apskatot meža stādīšanas procesu, atpūtas iespējas mežā un to, kādas vērtīgas dabas veltes   sastopamas mežā.

Kopumā konkursa otrajam posmam tika saņemti 18 individuālie pieteikumi un deviņu pirmsskolas izglītības iestāžu pieteikumi. Kopējais konkursa dalībnieku skaits – 139 skolēni un 11 skolotāji.

Iesūtītie video tika vērtēti, piešķirot punktus. Pēc žūrijas vērtējumu saņemšanas un punktu sasummēšanas tika noskaidroti uzvarētāji. Konkursa dalībnieki cīnījās par veicināšanas balvām, kuru kopējais fonds – 500 eiro.

Grupu/kolektīvu kategorijā  1. vietu izīnīja Daugavpils pilsētas 29.poļu pirmsskolas izglītības iestādes komanda ar skolotāju Natāliju Plotņikovu, 2.vietu ieguva Ādažu vidusskolas pirmsskolas izglītības iestādes komanda ar skolotāju Agnesi Cekarevu, bet 3.vietā ierindojās divas komandas, jo, pēc žūrijas domām, abas bija vienlīdz pelnījušas būt starp godalgotajiem – pirmsskolas izglītības iestādes “Dzērvenīte” komanda ar skolotāju Ingu Gutakovsku-Klokovu (Olaine) un privātās pirmsskolas izglītības iestādes “Saliņa” oranžās grupas komanda ar skolotāju Sabīni Dainu Kirkiži (Jelgavas novads).

Individuālajā grupā 1. vietu ieguva Megija Mežīte no Madonas novada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.