Menu
 

NA rosina prasību par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19 neattiecināt uz izglītības jomas darbiniekiem

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Nacionālās apvienības (NA) deputāti rosina prasību par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19 neattiecināt uz izglītības jomas darbiniekiem, liecina grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā iesniegtie priekšlikumi.

Deputāte Janīna Kursīte-Pakule (NA) rosina izslēgt no likumprojekta nosacījumu, ka izglītības jomā darbiniekiem, lai sniegtu pakalpojumu klātienē, jābūt vakcinētiem vai pārslimojušiem Covid-19.

Līdzīgu priekšlikumu iesniedzis arī deputāts Jānis Dombrava (NA), kurš rosina izglītības jomā ļaut strādāt arī ar negatīvu Covid-19 testu. Testa veikšanu apmaksātu valsts, paredz parlamentārieša priekšlikums.

Dombrava rosina arī noteikt, ka izglītības jomā prasības par sadarbspējīga sertifikāta esamību nav attiecināmas uz izglītojamajiem.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņis (JKP) iesniedzis līdzīgu priekšlikumu, ka izglītības jomā varētu strādāt klātienē ar ik nedēļu veiktu Covid-19 testu, kas būs negatīvs, taču tas būtu jāveic par saviem līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka Saeima konceptuāli ir atbalstījusi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu.

Likumprojekts paredz obligātu Covid-19 sertifikāta prasību veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.

Valsts prezidents Egils Levits ir pieļāvis, ka Saeima likumprojekta izskatīšanas gaitā varētu tajā noteikt papildu pārejas periodus.

Ja vēlāk likums tiks pieņemts arī galīgajā lasījumā, tad opozīcijas pārstāvji solās vākt 34 deputātu parakstus, lai uz laiku to apturētu un mēģinātu panākt tā nodošanu izlemšanai referendumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.