Menu
 

Padome: Patlaban ekonomika funkcionē labi, pateicoties valsts atbalstam Covid-19 krīzē

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Patlaban ekonomika funkcionē labi, pateicoties valsts atbalstam Covid-19 krīzē, secināts Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) kārtējā krīzes monitoringa ziņojumā.

FDP atzīts, ka lielākā daļa valsts atbalsta programmu Covid-19 krīzes mazināšanai ir izbeigti. Tajā pašā laikā padomē norāda, ka šogad lielāko atbalstu - 534 miljonus eiro - saņēma uzņēmumi grantu apgrozāmo līdzekļu formā, tāpat ievērojamu finansējumu - 509 miljonus eiro - saņēma iedzīvotāji dažādu pabalstu formā. Savukārt veselības aprūpes nozare saņēma 464 miljonus eiro.

Padome jau iepriekš ir paudusi, ka valdības rīcība izveidojot un iedarbinot atbalsta pasākumu Covid-19 "otrā viļņa" laikā bija nedaudz nokavēta, bet vēlāk pārmērīga un ne tik labi mērķēta. Tajā pašā laikā FDP uzsver, ka atbalsta pasākumi ir sasnieguši mērķi un patlaban, lielā mērā pateicoties valsts atbalstam, ekonomika funkcionē labi, ko apliecina pēdējie statistikas dati. 

FDP arī pozitīvi vērtē valdības darbu, pakāpeniski samazinot atbalsta pasākumus un atgriežoties pie ilgtspējīga budžeta modeļa. Tajā pašā laikā padome aicina valdību arī turpmāk būt fiskāli atbildīgai un, ja epidemioloģiskā situācija to atļaus, pakāpeniski turpināt samazināt atbalsta instrumentu sniegšanu. "Ja rudenī būs nepieciešams ieviest jaunus atbalsta instrumentus, tiem jābūt samērīgiem, efektīviem un labi mērķētiem," piebilda FDP.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.