Menu
 

"Mārupes siltumnīcas" pārbūvēs siltumnīcu zaļo lapu salātu audzēšanai

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

SIA "Mārupes siltumnīcas" izsludinājušas atklātu konkursu siltumnīcas pārbūvei zaļo lapu salātu audzēšanai, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Siltumnīcas pārbūves projektu plānots pabeigt līdz 2024.gada 30.janvārim, bet pretendenti pieteikumus "Mārupes siltumnīcas" izsludinātajā iepirkumu konkursā par siltumnīcas Nr.3 pārbūvi zaļo lapu salātu audzēšanai var iesniegt līdz 24.oktobrim.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā norādītā projekta līgumcena ir 3,5 miljoni eiro. Projekts tiks līdzfinansēts ar Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda līdzekļiem.

"Mārupes siltumnīcas" siltumnīcas pārstāvji aģentūrai LETA stāstīja, ka siltumnīcas pārbūve uzņēmuma esošā sortimenta - gurķu un tomātu - apjomu nesamazinās, jo uzņēmuma jaunajās siltumnīcās tiek iegūta augstāka raža. Vienlaikus uzņēmumā atturējās minēt konkrētus plānus, kad produkcija varētu parādīties veikalu plauktos, kamēr iecerētais projekts vēl nav īstenots.

2021.gadā "Mārupes siltumnīcas" strādāja ar 11,704 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 7,3% un bija 2,551 miljonam eiro.

"Mārupes siltumnīcas" reģistrētas 2008.gadā un nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu segtajās platībās. "Mārupes siltumnīcu" pamatkapitāls ir 7,437 miljoni eiro, un uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Ezerkauliņi Agro". Savukārt kompānijas patiesie labuma guvēji ir Kaspars Brunovskis un Kristīne Brunovska.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.