Menu
 

Saeima otrreizējā caurlūkošanā pieņem Pašvaldību likumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeima ceturtdien otrreizējā caurlūkošanā pieņēma Pašvaldību likumu, precizējot jautājumus, kas skar iedzīvotāju padomju darbību pašvaldībā.

Kā informēja Saeimas preses dienests, likumā, nosakot, kādus no pašvaldības funkcijām izrietošus jautājumus iedzīvotāju padomes var izskatīt, precizēts, ka tie ir jautājumi par pašvaldības teritorijas labiekārtošanu, uzņēmējdarbības attīstību un kultūras norisēm. Pašvaldības domei noteikts pienākums pirms lēmuma pieņemšanas noskaidrot iedzīvotāju padomes viedokli par šiem jautājumiem gadījumos, kad plānotais lēmums var skart attiecīgās teritorijas iedzīvotāju intereses.  

Tāpat likumā precizēts, ka kandidēt par iedzīvotāju padomes locekli un piedalīties vēlēšanās var fiziskas personas, kuras sasniegušas 16 gadu vecumu un ir Latvijas Republikas vai Eiropas Savienības pilsoņi, kā arī tie, kuri nav Latvijas pilsoņi, bet ir reģistrēti Fizisko personu reģistrā. Lai piedalītos balsošanā, personai jābūt dzīvesvietas vai īpašuma piederības saistībai ar konkrēto pašvaldību.

Jaunais Pašvaldību likums Saeimā pieņemts šī gada 8.septembrī, un likuma normas saistībā ar iedzīvotāju padomju kompetenci un ievēlēšanas kārtību Saeimā pārskatīt otrreiz aicinājis Valsts prezidents Egils Levits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.