Menu
 

Gandrīz sešas stundas dzēš ugunsgrēku jaunbūvē Olaines novadā; vairāki cietušie negadījumos Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem saņēmis duci izsaukumu. Lielākais ugunsgrēks reģistrēts svētdien agri no rīta Olaines novada Olaines pagastā, kur deg divstāvu jaunbūves ēka ar iebūvētu garāžu 400 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā dega arī divas automašīnas, kuras atradās garāžā. Ugunsgrēka likvidācijai bija nepieciešamas gandrīz sešas stundas, liecina VUGD informācija.

Piektdien plkst. 21.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Dzirnavu ielu Jūrmalā, kur bija izcēlies ugunsgrēks divstāvu koka dzīvojamās mājas pirmajā stāvā – dega sadzīves mantas 10 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas izglābts viens ugunsgrēkā cietis cilvēks, saviem spēkiem no ēkas evakuējās vēl trīs cilvēki. Plkst. 23.37 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Naktī uz pirmdienu plkst. 00.28 VUGD saņēma informāciju, ka ir izcēlies ugunsgrēks divstāvu dzīvojamās mājas katlu telpā Kadiķu ielā Jūrmalā – apkārt krāsnij esošās sadzīves mantas dega 4 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs ugunsgrēkā cietuši cilvēki.

Piektdien pievakarē Siguldas novada Mores pagastā dega divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums 30 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdienas pusdienlaikā saņemts izsaukums uz Siguldu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega  uz krāsniņas uzlikts un bez uzraudzības atstāts malkas grozs 0,5 m2 platībā. Vēl viens izsaukums tika saņemts pēcpusdienā uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur dega dārza mājas siena un jumts 3 m2 platībā, kā arī uz Putnu ielu Jūrmalā, kur daudzdzīvokļu mājā kādā virtuvē bija piededzis uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Īsi pirms pusnakts piektdien tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā esošās briketes un sadzīves mantas 4 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no  ēkas evakuējās septiņi cilvēki. Stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Lībiešu ielu Jūrmalā, kur nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija radies piedūmojums. Ugunsdzēsēji degšanu nekonstatēja un izvēdināja telpas.

Naktī uz pirmdienu saņemts izsaukums uz Stacijas ielu Saulkrastos, kur dega divstāvu vasarnīca 16 m2 platībā.

Svētdien pēc ceļu satiksmes negadījuma Ādažu novada Carnikavas pagastā automašīnai bija pārsista degvielas bāka un degviela 10 litru apjomā bija izlijusi uz ceļa braucamās daļas. VUGD darbinieki, izmantojot absorbentu, degvielu savāca un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.