Menu
 

Slideno ielu dēļ 2.slimnīcā trīsreiz vairāk pacientu

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Cilvēkiem paslīdot uz slidenajām ietvēm un gūstot dažādas traumas, Rīgas 2.slimnīcā pacientu skaits ir trīsreiz lielāks nekā parasti, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atzina slimnīcas rezidente Santa Miķele.

Biežākās ir potītes un apakšdelma traumas. Aptuveni trešajai daļai pacientu traumas ir tik nopietnas, ka nepieciešama ķirurģiska ārstēšana, tāpēc viņi stacionēti ārstniecības iestādē.

Starp pacientiem ir dažāda vecuma cilvēki, taču vairāk ir tieši vecuma grupā virs 50 un 60 gadiem. Pēc Miķeles teiktā, cilvēki atzīst, ka dzirdējuši brīdinājumu par slidenajām ietvēm un aicinājumu neiet laukā, bet nav tam klausījuši un tagad to nožēlo.

Mediķe aicināja cilvēkus ļoti rūpīgi pārdomāt, vai viņiem šodien tiešām kaut kur jāiet, bet, ja no tā nevar izvairīties, izvēlēties piemērotus apavus, spert mazus soļus jeb tipināt un uzmanīgi skatīties, kur sper soli.

Jau ziņots, ka šajās dienās ielas ir īpaši slidenas, jo lielu Latvijas daļu skāris sasalstošs lietus. Arī autoceļi ir slideni. Šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laika apstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

Trešdien Latviju šķērsos jauni lietus mākoņi, vairāk līs valsts dienvidos un vidienē, bet no rīta un vakarā - austrumu novados, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra būs +1..+4 grādi, Kurzemes piekrastē līdz +6 grādiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.