Menu
 

Smiltēns: Ukrainas uzvara ir vienīgais ceļš uz drošības atjaunošanu Eiropā

  • Autors:  LETA
Video - Saeimas administrācija, foto - ekrānuzņēmums no youtube.com Video - Saeimas administrācija, foto - ekrānuzņēmums no youtube.com

Ukrainas uzvara Krievijas īstenotajā deviņu gadu karā ir vienīgais ceļš uz drošības atjaunošanu Eiropā, šodien Krievijas plaša mēroga iebrukuma gadadienas parlamenta ārkārtas sēdē sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Smiltēns atgādināja pasaules gūto vēstures mācību, kad Otrā pasaules kara jau pirmajā gadā PSRS un nacistiskā Vācija bija okupēju vai iebrukusi kopā lielā skaitā valstu. Tas parāda, kur var novest laikus neapturēti diktatori, kuri apsēsti ar imperiālisma un pārākuma idejām, vērsa uzmanību politiķis.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvijā dzīvojam uz ģeopolitikas tektonisko plātņu robežas un labi redzam, ka Krievijas imperiālisms joprojām ir dzīvs.

Smiltēns akcentēja, ka Latvijai un pārējai Rietumu pasaulei ir jāsniedz viss iespējamais atbalsts, lai Ukraina varētu apturēt Krievijas agresiju. Politiķis atzīmēja, ka starp Krieviju un brīvo pasauli ir izveidojies jauns Dzelzs priekškarš un tieši Ukrainā, aizstāvoties pret Krievijas iebrukumu, praktiski tiek veidota tērauda barjera mūsu visu pasargāšanai "no plēsīga un mežonīga zvēra".

Saeimas priekšsēdētājs akcentēja gan iepriekšējā, gan jaunā Saeimas sasaukuma paveiktos daudzos darbus Ukrainas atbalstam.

LETA jau rakstīja, ka pagājušā gada 24.februāra agrā rītā Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.