Menu
 

Olaines novadā aprīlī samazināsies siltumenerģijas tarifi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus SIA “Olaines ūdens un siltums”. Aprīlī siltumenerģijas tarifi samazināsies Olainē un Pārolainē.

No 1.aprīļa lietotājiem Olainē un Pārolainē tiks piemērots par 12% zemāks siltumenerģijas tarifs, un tas būs 110,58 EUR/MWh. Tarifs samazinājies, pateicoties gan dabasgāzes, gan iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumam.

Siltumenerģijas lietotāji līdz š.g. 30.aprīlim saņems daļu no valsts atbalsta, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 EUR/MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju ar valsts atbalstu būs 89,29 EUR/MWh, skaidro SPRK.

“Siltumenerģijas tarifi turpina samazināties, ņemot vērā energoresursu cenu izmaiņas. Energoresursu cenu lejupslīde lietotāju rēķinos atspoguļojas ar pāris mēnešu nobīdi, līdz ar ko sagaidāms, ka arī turpmākajos mēnešos daļai komersantu siltumenerģijas tarifi turpinās sarukt, īpašiem tiem, kuriem noslēgti īstermiņa kurināmā piegādes līgumi vai līgumi par mainīgu kurināmā resursu cenu. Raugoties uz šāgada martā spēkā esošajiem tarifiem, 73% SPRK regulējamo komersantu tarifi ir 68-150 EUR/MWh, bet 17%  – virs 150 EUR/MWh, kas ir par 8%  mazāk nekā š.g. janvārī,” komentēja SPRK vadītāja Alda Ozola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.