Menu
 

Kariņš: ar IZM un FM panākta vienošanās par pedagogu atalgojuma grafiku nākamajiem trim gadiem

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu (JV) un Finanšu ministrijas pārstāvjiem pārrunājis pedagogu atalgojuma jautājumus, un panākta vienošanās par atalgojuma grafiku turpmākajiem trim gadiem, pavēstīja premjera birojā.

Ministru prezidents uzsver, ka panāktais risinājums atbilst izglītības nozares interesēm un ies roku rokā ar skolu tīkla sakārtošanu, kas ir visas valdības prioritāte.

Čakša informēs par panākto risinājumu Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjus, kā arī pirmdien, 17.aprīlī, to pārrunās ar valdību veidojošajiem politiskiem spēkiem.

Plānots, ka valdība par pedagogu atalgojuma grafiku lems otrdien, 18.aprīlī.

Kā vēstīts, LIZDA padome nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku.

Arodbiedrība iepriekš norādījusi, ka vairs nav gatava sarunām ar politiķiem - izlīgšanas sarunas vairs netiks organizētas, un laikā līdz streika datumam LIZDA precizēs dalībnieku skaitu gan protesta akcijā, gan streikā.

LIZDA nav apmierināta ar to, ka valdība nav pildījusi pedagogiem dotos solījumus, kā arī spēkā esošos normatīvos aktus. Tāpēc padome lēmusi rīkot trīs dienu streiku, kā arī protesta gājienu.

Patlaban plānots, ka pirmdien, 24.aprīlī, protesta dalībnieki gājienu sāks no arodbiedrību ēkas Bruņinieku ielā, apstāsies pie valdības ēkas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Saeimas un noslēgs ar sapulci Doma laukumā, kur plānots teikt uzrunas. Taču gājiena maršruts var tikt mainīts, saskaņojot to ar atbildīgajām institūcijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.