Menu
 

Vācija palielinās policistu skaitu uz robežas ar Poliju un Čehiju

  • Autors:  LETA/DPA

Lai ierobežotu nelegālo imigrāciju, Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere aicinājusi palielināt policistu skaitu uz robežas ar Poliju un Čehiju.

Iekšlietu ministrija ceturtdien paziņoja, ka federālā policija biežāk veic pārbaudes uz robežas un vietējos policistus uz robežas atbalstīs mobilas un elastīgas vienības.

Federālā policija ir pastiprinājusi policijas spēkus uz robežas Saksijas federālajā zemē ar divām papildus operatīvajām vienībām.

Trešdien tika ziņots, ka Fēzere noraidījusi ideju par stacionāru robežkontroli uz robežas ar Poliju un Čehiju. Viņas viedoklis pausts Iekšlietu ministrijas vēstulē Brandenburgas un Saksijas federālo zemju iekšlietu ministriem.

Vēstulē norādīts, ka robežkontroli uz laiku atjaunot iespējams tikai tad, ja konstatēti nopietni draudi sabiedriskajai kārtībai vai drošībai.

Arī Vācijas policistu arodbiedrība ar skepsi izturas pret stacionāras robežkontroles ieviešanu uz Polijas un Čehijas robežām, norādot, ka tas nepalīdzētu patvēruma meklētāju jautājumā. Visi imigranti, kas lūdz patvērumu uz robežas, tiktu nosūtīti uz Federālo migrācijas un bēgļu biroju, kas izskatītu viņu pieteikumus.

Frēzere ceturtdien atzina, ka cer uz vienošanos par reformām patvēruma piešķiršanas sistēmā Eiropas mērogā. Viņasprāt, Šengenas zona būs apdraudēta, ja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm neizdosies panākt vienošanos tuvāko mēnešu laikā. Ministre cer, ka šādu vienošanos varētu izdoties panākt jau jūnijā.

ES valstu iekšlietu ministri gatavojas izskatīt šo jautājumu sanāksmē Luksemburgā 8.jūnijā. ES valstis pašreiz cenšas vienoties par galvenajiem reformas elementiem.

Sevišķi strīdīgs ir jautājumus, vai ir jābūt iepriekšējai patvēruma pieteikumu izskatīšanai uz Eiropas ārējām robežām un vai nepieciešama bēgļu sadale pa visu Eiropu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.