Menu
 

Siltumenerģijas tarifi jūlijā Mārupes, Skultes un Tīraines ciemā samazināsies gandrīz uz pusi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus trim siltumapgādes komersantiem un vienam siltumenerģijas ražotājam. Siltumenerģijas tarifs jūlijā samazināsies arī Mārupes, Skultes un Tīraines ciemā.

No 1.jūlija Mārupes novada Mārupes, Skultes un Tīraines ciemā siltumenerģijas tarifs būs 97,83 EUR/MWh līdzšinējo 191,83 EUR/MWh vietā. Tarifs samazinājies gandrīz uz pusi – 49%. Būtisks siltumenerģijas tarifa samazinājums saistīts ar jauna dabasgāzes piegādes līguma noslēgšanu, izvēloties zemākās cenas piedāvājumu.

Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu komersants SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" iesniedzis maija beigās. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

"Šobrīd pie zemajām resursu cenām siltumapgādes komersanti aktīvi turpina pārskatīt esošos kurināmā resursu piegādes līgumus, kā arī slēgt ilgtermiņa piegādes līgumus, nodrošinot stabilas un drošas piegādes gaidāmajai apkures sezonai. Ņemot vērā, ka lielākajai daļai siltumapgādes komersantu ir SPRK piešķirta atļauja pašiem noteikt tarifus, ja mainās kurināmā cena vai iepirktās siltumenerģijas izmaksas, paredzam, ka šovasar daļai komersantu siltumenerģijas tarifi turpinās sarukt, īpaši tiem, kuriem noslēgti īstermiņa kurināmā piegādes līgumi vai līgumi par mainīgu kurināmā resursu cenu," skaidro SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.