Menu
 

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā maija beigās samazinājies līdz 5,5%

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 5,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2023.gada maija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 48 850 bezdarbnieku, kas ir par 1958 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 50 808 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis maija beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 11,5%, kas ir kritums par 0,5 procentpunktiem.

Vienlaikus Kurzemē, Vidzemē un arī Zemgalē maijā reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies 0,3 procentpunktiem.

Maija beigās Kurzemē un arī Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, savukārt Zemgalē - 5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis maijā sarucis par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.