Menu
 

"Sadales tīkls" par 7,8 miljoniem eiro izbūvēs un atjaunos elektrolīnijas 75 km garumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Sadales tīkls Foto - Sadales tīkls

Lai palielinātu pieslēgumu jaudas pieejamību uzņēmējdarbības attīstībai, uzlabotu elektroapgādes drošumu un kvalitāti, kā arī izveidotu papildu pieslēgumus mikroģenerācijas attīstībai, līdz 2026. gada maijam elektroenerģijas sadales sistēmas operators AS "Sadales tīkls" plāno pārbūvēt vai no jauna izbūvēt vidējā sprieguma (10-20 kV) elektrolīnijas apmēram 75 kilometru kopgarumā.

Aktivitāte tiks īstenota ar Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda atbalstu, tai paredzot finansējumu līdz 7,8 miljoniem eiro, informēja uzņēmumā.

Jaunas elektrolīnijas tiks būvētas Rojas, Baldones, Mālpils, Ropažu, Lapmežciema, Jaunmārupes, Kalnciema un Apes teritorijās. Savukārt Ādažos paredzēts pārbūvēt atsevišķas esošās elektrolīnijas. Patlaban jau ir sākti nepieciešamie projektēšanas darbi.

Aktivitāte notiek projekta "AS "Sadales tīkls" elektroenerģijas sadales sistēmas modernizācija" ietvaros. Kopējais finansējuma apjoms, kas "Sadales tīklam" piešķirts no Atveseļošanas fonda, ir 41,9 miljoni eiro. Ieguldot šos līdzekļus, plānots īstenot vairākas projekta aktivitātes ar mērķi stiprināt elektrotīklu, pilnveidot elektroapgādes pakalpojuma kvalitāti un efektivizēt uzņēmuma darbību. Tas ļaus sekmēt valsts tautsaimniecības konkurētspēju un pārstrukturēšanos uz klimatam draudzīgu energoresursu ražošanu un patēriņu, norāda AS "Sadales tīkls".

Citu projekta aktivitāšu vidū ir savu laiku nokalpojušo transformatoru nomaiņa, pieslēgumvietu izbūve publisku elektroauto uzlādes staciju attīstīšanai u.c.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.