Menu
 

Valsts policija noskaidrojusi taksometra vadītāju, kurš Jūrmalā rupji pārkāpa satiksmes noteikumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Video - Valsts policija Video - Valsts policija

Saistībā ar video materiālu, kas šī gada 12.jūlijā tika izplatīts interneta vidē un kurā redzams, kā taksometra vadītājs, ignorējot ceļu satiksmes noteikumus, agresīvi pārvietojas pa Jūrmalas ielām, Valsts policija tajā pašā dienā noskaidroja video redzamo pārkāpēju. Par viņa izdarītajiem pārkāpumiem policija ir uzsākusi septiņus administratīvā pārkāpuma procesus un vienu kriminālprocesu, kurš jau ir nodots Daudznozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, veicot izmeklēšanas darbības saistībā ar video materiālu, kas 12.jūlijā tika ievietots interneta vidē, Valsts policija noskaidroja autovadītāja identitāti un to, ka pārkāpumu izdarīšanas datums ir šī gada 18.jūnijs. Tāpat izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka 1989. gadā dzimušo taksometra vadītāju 18.jūnija vakarā policija apturēja par ātruma pārsniegšanu – vietā, kur atļautais ātrums ir 110 km/h, viņš brauca ar 175 km/h, par ko tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process (skat.video). Apturēšanas brīdī vadītājs atteicās no alkohola pārbaudes, par ko Valsts policija uzsāka kriminālprocesu, viņu aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

20.jūnijā policija lūdza tiesai piemērot autovadītājam drošības līdzekli apcietinājumu, taču tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Šī gada 22. jūnijā Kriminālprocess paātrinātā kārtībā tika nodots Daudznozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Noskaidrots arī, ka video redzamos pārkāpumus taksometra vadītājs bija veicis īsi pirms Valsts policijas amatpersonas viņu apturēja par ātruma pārsniegšanu. Iegūstot visus pierādījumus par taksometra veiktajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, no kuriem vairākus pats atspoguļoja video materiālā, Valsts policija ir uzsākusi vēl sešus administratīvā pārkāpuma procesus.

Kopumā ir uzsākti septiņi administratīvā pārkāpuma procesi – viens par ātrumā pārsniegšanu, trīs par agresīvu braukšanu, viens par braukšanu pie sarkanā aizliedzošā signāla, viens par iebraukšanu pretējā braukšanas joslā, kur tas nav atļauts, un viens par mobilā tālruņa lietošanu braukšanas laikā.

Valsts policija nesniedza publiski ātrāk informāciju par to, ka taksometra vadītāja identitāte ir noskaidrota tajā pašā dienā, kad interneta vidē izplatījās konkrētais video materiāls, jo tika veiktas izmeklēšanas darbības un bija jānostiprina visi pierādījumi, vēsta likumsargi.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.