Menu
 

Kā izvēlēties pareizo trimmeri?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto – Freepik.com / prostooleh Foto – Freepik.com / prostooleh

Brīžos, kad jāappļauj zāle ap kokiem, krūmiem, māju, garāžu, puķu dobēm un citām grūti aizsniedzamām vietām, trimmeris ir lielisks palīgs. Arī jūs esat nolēmis iegādāties trimmeri, taču nezināt, kuru no visiem izvēlēties tieši savam dārzam un pagalmam? Neraizējieties – šajā rakstā atradīsiet visu nepieciešamo informāciju, lai pieņemtu pareizo lēmumu!

1.solis – saprast, kāda tipa trimmeris jums vajadzīgs

Trimmerus var iedalīt trīs kategorijās pēc to darbības veida. Ir elektriski, benzīna un akumulatora trimmeri, un ikvienam no tiem ir vairākas būtiskas priekšrocības, kā arī specifiskas nianses, kas noteikti jāņem vērā.

Benzīna trimmeri

Benzīna trimmeris, kā droši vien saprotat pēc tā nosaukuma, darbojas ar benzīnu, jo tam ir iekšdedzes dzinējs. Šīs ierīces lietot ir ļoti ērti plašās teritorijās – atliek tikai ik pa laikam uzpildīt degvielas tvertni, turklāt šis process aizņem vien pāris minūtes laika. Benzīna trimmeriem ir ievērojama jauda, kas ļaus sakopt arī aizaugušākas vietas, tomēr jārēķinās, ka tiem regulāri nepieciešama apkope. Darbības laikā benzīna trimmeri ir skaļi, rada visai ievērojamu vibrāciju un izmešus, kā arī nav no vieglākajiem.

Elektriskie trimmeri

Ievērojami vieglāki, klusāki un lētāki, salīdzinot ar benzīna trimmeriem, turklāt to darbības laikā nerodas izmeši. Izklausās daudzsološi, taču elektriskajiem trimmeriem ir arī vairāki būtiski trūkumi. Pirmkārt, to jauda parasti ir ievērojami mazāka. Otrkārt, elektriskajam trimmerim vienmēr jābūt pieslēgtam pie elektrotīkla. Tas nozīmē, ka ar elektrisko trimmeri kvalitatīvi un ērti var apkopt tikai nelielu piemājas pagalmu. To lietojot, darbu traucēs katra ēka, koks un krūms, jo nemitīgi jāuzmana vada atrašanās vieta.

Akumulatora trimmeri

Ļoti iespējams, ka ar akumulatoru darbināmos trimmerus varam dēvēt par zelta vidusceļu starp elektrisko un benzīna trimmeri. Tie darbojas klusi un praktiski bez vibrācijām, kā arī nerada kaitīgus izmešus. Elektroierīces jauda, izvēloties atbilstošu ierīci, neatpaliks no kvalitatīva benzīna trimmera veiktspējas. 

Darbs būs ērts, jo akumulatora trimmeru svars lielākoties ir mazāks nekā benzīna modeļiem, un, iegādājoties vairākus akumulatorus, trimmeri varēsiet izmantot ilgstoši. Atliks vien izlādējušos akumulatoru uzlikt lādēties, un to samainīt pret uzlādēto.

Daži trimmera aspekti, kuriem arī jāpievērš uzmanība

Foto – Pexels.com / Pascal Küffer


Ielūkojoties trimmera specifikācijā, noteikti apskatiet, kāds ir pļaušanas platums. Ja pagalmā un dārzā ir vairākas šauras, grūti aizsniedzamas vietas, izvēlieties šaurāku modeli. Liels pļaušanas platums savukārt palīdzēs ātri apstrādāt lielākas teritorijas. Nozīme, protams, ir trimmera jaudai. Jo nopietnāka darbošanās paredzēta, jo jaudīgāka ierīce jāiegādājas. Atcerieties, ka akumulatora trimmeriem jaudu norāda voltos (V), bet elektriskajiem un benzīna modeļiem – vatos (W). Nozīme ir arī apgriezienu skaitam minūtē.

Mazāks ierīces svars nodrošinās ērtāku darbu, bet jārēķinās, ka jaudīgākas ierīces nereti ir arī smagākas. Izvēloties trimmeri ar akumulatoru, pārliecinieties, kas ietilpst ierīces komplektācijā. Ja jums vēl nav atbilstošs akumulators un lādētājs, pirkt visu nepieciešamo komplektā parasti ir lētāk. Trimmeriem mēdz būt dažādu formu rokturi, tāpēc pievērsiet uzmanību arī šim aspektam.

Kurp doties, ja vēlaties iegādāties kvalitatīvu trimmeri internetā, un saņemt to jau tuvāko dienu laikā? Šādā gadījumā pareizā izvēle ir Egotus.lv internetveikals. Tajā atrodams ne viens vien Stanley un DeWALT trimmeris, kurus izvēlas gan pieredzējuši profesionāļi, gan cilvēki nelielu piemājas pagalmu apkopšanai. Plašo piedāvājumu varat aplūkot arī klātienē, veikalā Rīgā, Ulbrokas ielā 42G!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.