Menu
 

VUGD saņēmis vairāk nekā 300 izsaukumu uz spēcīgā vēja un negaisa radīto seku likvidēšanas darbiem

  • Autors:  LETA
Foto - VUGD Foto - VUGD

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien līdz plkst.18.00 saņēmis vairāk nekā 300 izsaukumus uz spēcīgā vēja un negaisa radīto seku likvidēšanas darbiem, bet to skaits turpina pieaugt, jo tiek saņemti arvien jauni izsaukumi, aģentūru LETA informēja VUGD.

Apmēram pusē no izsaukumiem glābēju darbs jau ir noslēdzies. Patlaban visvairāk izsaukumu ir no Latgales un Vidzemes, bet turpinās postījumu likvidēšanas darbi arī citviet. Līdz šim visvairāk izsaukumu saņemts no Rīgas pilsētas, tad seko Latgale, Rīgas reģions un Zemgale.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai Latviju pirmdien sasniedzis pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām, atsevišķos rajonos ar ļoti stiprām lietusgāzēm un krusu. Bojājumus elektrotīklā radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, kā arī zibens izlādes laikā bojātie balsti un citi elektrotīkla elementi.

Līdz pat pirmdienas vēlam vakaram ir izsludināts oranžais pērkona negaisa brīdinājums valsts austrumu daļā un sarkanais brīdinājums valsts rietumos.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.