Menu
 

Kazahstāna noraida Ķīnas apgalvojumus par bīstamu nezināmu pneimoniju

  • Autors:  LETA--CNN

Kazahstānas varasiestādes noliegušas Ķīnas apgalvojumus, ka valstī sācies "nezināmas pneimonijas" uzliesmojums un tas var izrādīties bīstamāks par jauno koronavīrusu.

Ķīnas vēstniecība Kazahstānā ceturtdien brīdināja savus pilsoņus šajā valstī, ka pneimonija Kazahstānā nogalinājusi vairāk nekā 17 000 cilvēku. Vēstniecības paziņojumā bija teikts, ka Kazahstānas Veselības ministrija un citi dienesti veic izpēti, bet vēl nav notikuši šīs pneimonijas raksturu.

Neidentificētas pneimonijas gadījumu skaits Kazahstānā strauji pieaudzis kopš jūnija vidus, norādīja Ķīnas vēstniecība, piebilstot, ka dažās vietās varasiestādes ziņo par simtiem jaunu gadījumu dienā.

Kazahstānas Veselības ministrija 10.jūlijā atzina, ka izplatās "nenoteiktas etioloģijas pneimonijas vīruss", bet noliedza, ka uzliesmojums būtu jauns vai nezināms. Ministrija uzsvēra, ka Ķīnas izplatītā informācija neatbilst realitātei.

Ministrija skaidroja, ka "nenoteikta" pneimonija ir jēdziens, kas tiek lietots, vadoties no Pasaules Veselības organizācijas vadlīnijām, reģistrējot pneimoniju, kad inficēšanās ar koronavīrusu nav apstiprināta laboratorijas testā, bet diagnosticēta klīniski vai epidemioloģiski.

Ķīnas vēstniecība ziņoja, ka saslimušo skaits strauji audzis Atirau, Aktebē un Šimkentā. Šajos apgabalos reģistrēti gandrīz 500 jauni gadījumi un vairāk nekā 30 kritiski slimi pacienti. Vēstniecība ziņoja, ka slimība šogad prasījusi 1772 cilvēku dzīvības, tostarp miruši arī Ķīnas pilsoņi. 628 no šiem nāves gadījumiem reģistrēti jūnijā. "Šī slimība ir daudz nāvējošāka nekā Covid-19," apgalvoja vēstniecība.

Atsaucoties uz oficiāliem datiem, ziņu aģentūra "Kazinform" vēstīja, ka pneimonijas gadījumu skaits galvaspilsētā Nursultanā jūnijā bijis vairāk nekā divas reizes lielāks nekā pērnā gada jūnijā. "Katru dienu slimnīcās tiek ievietoti līdz pat 200 cilvēkiem. Pēdējās pāris dienās slimnīcās dienā tika nogādāti aptuveni 300 cilvēki, kam diagnosticēta pneimonija. Citi arī saņem ārstēšanu mājās," vēstīja "Kazinform".

Ķīnas vēstniecība aicināja savus pilsoņus Kazahstānā ierobežot uzturēšanos ārpus mājās, neapmeklēt vietas, kur ir daudz cilvēku, valkāt maksas, dezinficēt telpas, bieži mazgāt rokas un vēdināt telpas.

Kazahstānā turpinās arī cīņa ar jauno koronavīrusu, inficēšanās ar ko apstiprināta 53 021 cilvēkam, no kuriem 246 ir miruši, liecina Džonsa Hopkinsa Universitātes apkopoti dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.