Menu
 

Muitas vadītājs: Starp kontrabandas precēm šogad līderpozīcijās joprojām ir cigaretes

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Starp kontrabandas precēm šogad līderpozīcijās joprojām ir cigaretes, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Viņš norādīja, ka 2020.gadā VID Muitas pārvaldes speciālisti izņēma kopumā 73 miljonus kontrabandas cigarešu, bet šogad pirmajos divos mēnešos izņemti apmēram 13 miljoni kontrabandas cigarešu. Kopumā 2021.gada pirmajos divos mēnešos konstatēti 175 kontrabandas cigarešu gadījumi un 47 gadījumos ierosināts kriminālprocess.

"Ja mēs paskatāmies dienas, tad janvārī un februārī bija kopumā 59 dienas, bet ir 175 gadījumi, tātad nav dienas, kad mēs nekonstatējam kontrabandas cigaretes," sacīja Zukuls.

Pēc viņa teiktā, šogad pirmajos divos mēnešos valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir apmēram divi miljoni eiro.

Tāpat Zukuls sacīja, ka pagājušajā gadā muitas amatpersonas konstatēja 22 000-23 000 dažādu viltotu preču, bet šogad lielākie konstatētie gadījumi ir apmēram 1500 viltotu automašīnu disku un apmēram 1000 viltotu rotaļlietu.

Šogad pirmajos divos mēnešos muitas amatpersonas apmēram 100 gadījumos pasta sūtījumos konstatējušas arī narkotiskās vielas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.