Menu
 

Zviedrija Latvijai nosūtīs papildu aprīkojumu Covid-19 pacientu aprūpei

  • Autors:  LETA

Lai palīdzētu cīņā ar Covid-19, Zviedrija Latvijai nosūtīs papildu aprīkojumu Covid-19 pacientu aprūpei.

Zviedrijas vēstniecība Latvijā mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka Zviedrija Latvijai palīdzēs ar 120 ventilatoriem, 30 sūkņiem un nedaudz vairāk kā 300 monitoriem.

Par šādu palīdzības sniegšanu Briselē notiekošā ES samitā Latvijas premjerministram Krišjānim Kariņam (JV) paziņojis Zviedrijas premjers Stefans Lēfvens.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Kariņa birojā, Latvijas atbildīgie dienesti, izmantojot Eiropas Savienības (ES) Civilās aizsardzības mehānismu, ir izsūtījuši lūgumu ES dalībvalstīm apzināt to rīcībā esošos resursus, ko varētu sniegt atbalstam Latvijas veselības aprūpes kapacitātes uzlabošanai, pieaugot ar Covid-19 inficēto stacionēto skaitam.

Eiropadomes laikā vairāku ES valstu premjerministri Kariņam ir apstiprinājuši, ka ir gatavi sniegt palīdzību Latvijas veselības aprūpes sistēmai.

"Paldies Zviedrijai, kura arī publiski paudusi gatavību sniegt palīdzību," uzsvēra Kariņš.

Pārrunas un detaļas par iespējamās palīdzības sniegšanu notiek ministriju un dienestu līmenī.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 2932 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par 26 Covid-19 pacientu nāvi, līdz ar to līdz šim Latvijā dzīvību zaudējuši jau 3018 Covid-19 inficēti cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz ar lielo saslimušo skaitu aizvien strauji turpina kāpt saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs - dienas laikā tas palielinājies no 1539,2 līdz 1605,9 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs.

Kumulatīvajam Covid-19 saslimstības rādītājam pieaugot līdz 1605,9, Latvijā sasniegts augstākais Covid-19 saslimstības rādītājs Baltijā visā pandēmijas periodā. Līdz šim visaugstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19 Baltijā tika fiksēts 18.martā Igaunijā, kur tas sasniedza 1553,1 saslimšanas gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju. Savukārt Lietuvā visaugstākā saslimstība ar Covid-19 tika konstatēta pagājušā gada beigās, kad 24.decembrī Lietuvā bija 1431,7 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju.

Latvijai iepriekš bija izdevies izvairīties no tik augstiem saslimšanas līmeņiem kā kaimiņvalstīs un augstākais saslimstības līmenis tika fiksēts 9.janvārī, kad tas sasniedza 693,9 inficētos uz 100 000 iedzīvotāju. Tomēr šis Latvijas "rekords" krita 12.oktobrī un pašlaik katru dienu Latvijā tiek sasniegts jauns līdz šim augstākais saslimstības līmenis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.