Menu
 

Koalīcija uz nedēļu atliek pedagogu atalgojuma jaunā modeļa skatīšanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Nolemts uz nedēļu atlikt pedagogu atalgojuma jaunā modeļa skatīšanu valdībā, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja labklājības ministrs, izglītības un zinātnes ministres partijas biedrs Gatis Eglītis (JKP).

Kā norādīja politiķis, šīs nedēļas laikā jaunā modeļa projektu būs iespējams pārrunāt ar Latvijas Izglītības un zinātnieku darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvjiem, uzklausot viņu redzējumu.

Jau vēstīts, ka LIZDA pieprasa nevirzīt uz priekšu pedagogu atalgojuma jauno modeli bez pētījumos balstītiem datiem un saskaņojuma ar sadarbības partneriem, aģentūru LETA informēja LIZDA pārstāvji.

LIZDA ieskatā, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātais un tālākai izskatīšanai virzītais pedagogu atalgojuma jaunais modelis "Skolēns pašvaldībā" nerisina būtisko jautājumu par pedagogu darba slodzi, lai pedagogs varētu nodrošināt katra skolēna izaugsmi atbilstoši viņa spējām.

Tāpat LIZDA akcentēja, ka IZM virzītajā algu reformas modelī nav iekļautas ļoti daudzas pedagogu grupas, piemēram, pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi darbam ar no 1,5 līdz 4 gadu vecuma bērniem, speciālās, profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu pedagogi, tai skaitā, kultūras nozares izglītības iestāžu pedagogi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.