Menu
 

Siguldas novadā policija baļķvedēja vadītājam un īpašniekam noformējusi 14 administratīvā pārkāpuma protokolus

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Siguldas novadā policija kādam baļķvedēja vadītājam un īpašniekam noformējusi 14 administratīvā pārkāpuma protokolus, sodos uzliekot 13 160 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Valsts policijas pagājušajā ceturtdienā Siguldas novadā apturēja kādu kravas auto ar Lietuvas numurzīmēm. Kravas pārvadātājam konstatēti vairāki pārkāpumi, kas saistīti ar transporta masas pārsniegšanu. Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja arī vairākus pārkāpumus, kas saistīti ar darba un atpūtas laiku apliecinošiem dokumentiem, kā arī to, ka noteiktu laika posmu autovadītājs ir braucis bez tahogrāfā ievietotas vadītāja kartes. Kopumā tika sākti 13 administratīvā pārkāpuma procesi un piemēroti naudas sodi par pārkāpumiem autopārvadājumu jomā gan transportlīdzekļa vadītājam, gan arī pašam uzņēmumam.

Tāpat transportlīdzekļa vadītājs tika pie vēl viena administratīvā pārkāpuma procesa par likumā noteikto Covid-19 ierobežojumu neievērošanu, jo nebija aizpildījis elektronisko anketu vietnē "Covidpass.lv". Kopumā par visiem 14 administratīvā pārkāpuma procesiem tika piemēroti naudas sodi 13 160 eiro apmērā. Transportlīdzekļa vadītājam un pārvadātājam aizliegts turpināt braucienu līdz brīdim, kamēr tiek apmaksāti naudas sodi.

Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa ikdienā veic faktiskās masas kontroli uz visiem Latvijas autoceļiem. Tādēļ Valsts policija aicina iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, ja redz šādus pārkāpumus, zvanot pa tālruņa numuru 110.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.