Menu
 

Premjers: Latvijas aizsardzības kodolā jāpaliek profesionālai armijai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par Latvijas aizsardzības kodolu ir jāpaliek labi ekipētai profesionālai armijai, bet kā viens no iespējamiem papildinājumiem varētu būt arī daļēji obligāts militārais dienests, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šādi viņš atbildēja uz jautājumu, vai valstī ir pamats sākt diskusiju par obligāto militāro dienestu. Premjers norādīja, ka par šiem jautājumiem ir vērts runāt, un Aizsardzības ministrija kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem to jau dara.

"Skaidrs ir tas, ka kodolā ir un, manuprāt, būtu jāpaliek šim profesionālam dienestam - labi apmācītiem, ļoti efektīviem, kaujasspējīgiem karavīriem. Bet jo vairāk mēs varētu apmācīt mūsu iedzīvotājus un jaunatni iesaistīt iekšā, jo labāk," komentēja valdības vadītājs.

Kā iespējamos variantus iedzīvotāju un jauniešu iesaistīšanai valsts aizsardzības spēju stiprināšanā Kariņš minēja obligātā militārā dienesta daļēju ieviešanu, rezerves karavīru un zemessargu skaita palielināšanu "varbūt arī ar daļu obligātuma". Tāpat ļoti noderīgi būtu skolu jaunatni apmācīt rīcībai kara un krīzes situācijās, sacīja premjers.

"Mums vajag noturēt [aizsardzības] kvalitāti un profesionalitāti, tajā pašā laikā palielināt [cilvēku] daudzumu," savu redzējumu pauda Kariņš, norādot, ka to var panākt ar dažādiem risinājumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.