Menu
 

Ukraina: Raķešu kreiseris "Moskva" devies tieši tur, uz kurieni to pasūtīja (papildināta)

  • Autors:  LETA/Ukrinform/Unain

Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseris "Moskva" pēc ugunsgrēka un munīcijas eksplozijas ir nogrimis Melnajā jūrā, ceturtdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Kad kreiseris "Moskva" tika vilkts tauvā uz gala ostu, kuģis zaudēja stabilitāti korpusa bojājumu dēļ, kas tika gūti no munīcijas detonācijas ugunsgrēka gaitā. Jūras vētras viļņošanās apstākļos kuģis nogrima," teikts ministrijas paziņojumā.

Kreisera apkalpe jau pirms tam tika evakuēta.

ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kērbijs dažas stundas pirms tam paziņoja, ka kreiseris "Moskva" pēc eksplozijas turas virs ūdens un saviem spēkiem virzās pāri Melnajai jūrai Sevastopoles virzienā.

Ukrainas armijas operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses dienests iepriekš ziņoja, ka "Moskva" pēc Ukrainas pretkuģu raķešu "Neptun" triecieniem apgāzies un sācis grimt. Divas raķetes trāpījušas kreiserim Melnajā jūrā netālu no Odesas, un pēc šī trāpījuma uz kuģa izcēlies ugunsgrēks.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka uz kreisera izcēlies ugunsgrēks un sprāgusi munīcija, taču apgalvoja, ka ugunsgrēks ir lokalizēts, kuģis joprojām peld un tiks aizvilkts uz ostu.

Eksperti uzskata, ka uz kuģa varēja būt raķešu kaujas galviņas.

Kreiseris "Moskva" ar 510 apkalpes locekļiem bija daļa no Krievijas Melnās jūras flotes 30.virsūdens kuģu divīzijas.

Kreiseris "Moskva" februārī kļuva bēdīgi slavens, kad tas uzaicināja Ukrainas robežsargus Čūsku salā padoties, bet viņi atteicās to darīt un rupji pasūtīja šo kuģi.

Robežsargi, kas sākumā tika uzskatīti par nogalinātiem šajā incidentā, patiesībā tika sagūstīti. Marta beigās gūstekņu apmaiņā starp Ukrainu un Krieviju viņi tika atbrīvoti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.