Menu
 

Pieaug pieprasījums pēc apmācībām, kā sniegt psiholoģisko atbalstu ukraiņu bēgļiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līdz ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai pieaug pieprasījums pēc dažādām apmācībām, kā sniegt psiholoģisko atbalstu ukraiņu bēgļiem, pavēstīja biedrības vadītāja Iluta Lāce.

Pēc viņas stāstītā, kopumā līdz šim sadarbībā ar Krīžu un konsultācijas centru "Skalbes" ir sniegtas vairāk nekā 140 attālinātās konsultācijas, savukārt patlaban uz vietas centrā tiek sniegta palīdzība trim izdzīvotājām no Mariupoles, kuras Ukrainas kara apstākļu dēļ bijušas spiestas pamest pilsētu.

"Mums ir bēgles, kas ir cietušas no vardarbības ģimenē, bet ne no seksuālās vardarbības. Mēs šobrīd atbalstam vienu organizāciju Kijivā, kura dokumentē [pret cilvēkiem vērstus] noziegumus, palīdz un gatavo materiālus tiesībsargājošām institūcijām, kā, piemēram, intervēt [cietušos]. Tur izkristalizējās arī, ka ļoti liela palīdzība vajadzīga arī bērniem, kas bijuši liecinieki šīm vardarbībām," atzina Lāce.

Viņa norādīja, ka sākotnēji konsultācijās nereti izskanējušas bailes, bažas saistībā ar uzbrukumiem un pārdzīvojumiem par izdarītajām izvēlēm situācijās, kad, piemēram, jāizlemj, kuram bērnam dot pārtiku un kuram nē. Savukārt patlaban bēgļi pauž bažas par to, kas viņus sagaida nākotnē.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī Ukrainā savas mājas bijuši spiesti pamest miljoniem cilvēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.