Menu
 

Rotaļlietas – ne tikai bērniem. Ko dāvināt šajos Ziemassvētkos? Apriņķis.lv

  • Autors:  “Kesko Senukai Latvia”
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Viens no jaukākajiem brīžiem Ziemassvētkos ir dāvanu izsaiņošana, kas sagādā daudz prieka gan lieliem, gan maziem. Tirdzniecības tīkla “Kesko Senukai Latvia” eksperti aicina šogad neaizmirst, ka bērnišķīga prieka mirklis laiku pa laikam ir vajadzīgs katram, tāpēc Ziemassvētku dāvanām ir atļauts būt neparastām, nenopietnām un patiesi pārsteidzošām.

Rotaļlietas – ne tikai bērniem

Katrā pieaugušajā mīt bērns. Reizēm cilvēkiem tikai piemirstas, ka arī viņi joprojām spēj par kaut ko sajūsmināties, no sirds aizrauties un brīvajā laikā nodoties nodarbēm, ko daļa pieaugušo ikdienā uzskata par bērnišķīgām. Piemēram, puzles salikšanai no 1000, 2000 vai 3000 gabaliņiem. Bet kāpēc gan neizaicināt sevi ar 5000 gabaliņiem? Vai 42 000? Bet varbūt kādu aizraujošu galda spēli, ar kuru, spēlējot draugu lokā, apstājas laiks?

Un LEGO konstruktori! Pēdējos gados arvien lielāku popularitāti iemanto LEGO piedāvājums pieaugušajiem: automašīnu modeļi, supervaroņu tēli, dizaina priekšmeti (piemēram, ziedu pušķi), arhitektūras pieminekļi utt. Lielākie sastāv pat no teju 6000 detaļām. Tā ir ne tikai izklaide un atpūta, bet arī var rotāt mājokli kā dekors vai dizaina elements. Ziemassvētki ir īstais laiks, kad palutināt savu vai mīļa drauga iekšējo bērnu.

LED lentes un dizaina priekšmeti par Ziemassvētku tēmu

Jaunieši savu dzīvestelpu labprāt rotā ar lampiņu virtenēm un citiem interesantiem gaismas ķermeņiem. Ieprieciniet kādu jaunu cilvēku ar skaistu, gaismas caurstrāvotu dāvanu! Uzdāviniet LED lenti – šobrīd jauniešu vidū ļoti populāru interjera elementu. Tās ir gan silti un vēsi baltas, gan zilas un daudzkrāsainas, garākās no tām sasniedz piecu metru garumu. Galvenā atšķirība no parastām virtenēm – šādu lenti var pielīmēt uz virsmas, tādējādi ērti novietojot tieši tur, kur tā vislabāk iederas telpas iekārtojumā. Vidējais nominālais ekspluatācijas laiks LED lenšu diodēm ir 50 000 stundu jeb vairāk nekā 5 gadi.

Jauka dāvana var būt arī kāda no LED virtenēm, kas pieejamas ar dažāda izmēra diodēm, spožāku vai siltāku gaismu, kā arī ar dažādu krāsu un biezuma vadiem – tās var lieliski papildināt interjeru. Savukārt kvēlspuldžu virtenes ir dekoratīvākas un ar daudzveidīgākiem dizaina variantiem. Taču, iegādājoties kvēlspuldžu virtenes, jārēķinās, ka tās var būt trauslākas un mazāk izturīgas pret dažādiem triecieniem. LED virtenes mūžs ir vidēji no 10 000 līdz 30 000 stundu, kvēlspuldžu virtenei – kamēr neizdeg spuldzītes. Izvēloties īsto virteni, jāpievērš uzmanība, vai vēlaties, lai virtene mirgotu, darbotos dažādos režīmos, būtu ieslēdzama un izslēdzama ar pulti, kas varētu būt sevišķi aktuāli jauniem cilvēkiem.

Ziemassvētku laikam piestāv arī citi apgaismes ķermeņi un dekoratīvi elementi par Ziemassvētku tēmu. Dažādas sveces, lampas un gaismas objekti ar LED spuldzēm rotās telpas ne tikai svētku laikā, bet arī ilgi pēc tam, priecējot dāvanas saņēmēju un apliecinot, ka jūs par šo cilvēku domājat ar gaišumu sirdī.

Darba instrumenti un instrumentu komplekti

Tiem, kas labprāt pašu spēkiem veic lielākus vai mazākus remontdarbus un meistaro jaunas lietas, lieliska dāvana vienmēr būs kvalitatīvi instrumenti. Pat tad, ja čaklais saimnieks (vai saimniece) ir sagādājis visu nepieciešamāko, varbūt ir laiks kam lielākam un jaudīgākam?

Mūsdienās pieejamais instrumentu klāsts ir milzīgs. Darbīgam saimniekam noteikti iemirdzēsies acis, saņemot labu daudzfunkcionālu urbjmašīnu – elektrisko vai ar akumulatoru, kurai atliek vien nomainīt uzgali, lai paveiktu teju visus darbus. Urbjmašīnas ir pieejamas komplektā ar dažādiem uzgaļiem, bet var iegādāties arī uzgaļu komplektus atsevišķi – gan urbjus, gan skrūvgriežus un arī muciņu komplektus. Vēl viens aksesuārs, kas atvieglos meistaram darbu, ir urbjmašīnas statīvs ērtākai lietošanai.

Ja skaidri zināt dāvanas saņēmēja vēlmes, instrumentu plauktos ir atrodami arī daudzi citi rīki, kā arī dažādas instrumentu kastes, skapīši un ratiņi, kurus var aprīkot pēc savām vajadzībām.

Mazā sadzīves tehnika

Dažādas mazās sadzīves tehnikas ierīces ir visai iecienīta dāvana, un ir noderīgi saņemt blenderi vai virtuves kombainu, kas palīdzēs īstenot grandiozas kulinārās ieceres, elektrisko grilu, kas ļaus pagatavot ēdienu bez pievienotas eļļas, vai labu kafijas aparātu, kas kā uz burvja mājienu pagatavos spēcinošu espreso, samtainu kapučīno vai ideāli sabalansētu rīta kafiju. Bet kāpēc gan šoreiz nepievērsties skaistumkopšanai, ko izaicinošajā ekonomiskajā situācijā daudzi īsteno mājas apstākļos?

Mūsdienās ikvienam interesentam ir iespēja iegādāties teju jebkuru skaistumkopšanas ierīci profesionāla salona kvalitātē – vai tas būtu fēns, matu taisnotājs, karstie matu ruļļi neatkārtojamām cirtām, bārdas skuveklis, sejas tīrīšanas vai tvaicēšanas ierīce, masāžas iekārta, epilatori, manikīra un pedikīra piederumi vai UV lampas. Lietošanai mājas apstākļos var iegādāties pat fotoepilatoru, kas vēl nesenā pagātnē bija viena no ekskluzīvākajām skaistumkopšanas procedūrām.

Viedierīces un datortehnika

Viedās ierīces mūsdienās ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Tā var būt noderīga dāvana gan skolēniem, gan viņu vecākiem. Viedpulkstenis, dators vai viedtālrunis, protams, ir pamatīga dāvana, kas prasa zināmas investīcijas, taču tā ir arī ļoti noderīga lieta, sevišķi jauniešiem, kuriem dažādās viedierīces ir lielisks palīgs mācībās.

Galvenais aspekts, izvēloties jaunu viedierīci, ir tās lietošanas mērķis: vai lietotājs būs bērns vai pieaugušais, vai ierīci lietos mācībām un darbam vai galvenokārt izklaidei, vai jaunajā datorā skatīsies filmas un montēs video utt. Datora darbības ātrums ir īpaši svarīgs tiem, kuri regulāri apstrādā lielus failus, piemēram, video. Bet viedpulkstenis var būt uzticams palīgs sportiskās aktivitātēs un veselības rādītāju kontrolē.

Papildus svarīgākajām viedierīcēm būtiski ir arī kvalitatīvi aksesuāri, piemēram, austiņas. Izvēloties šo aksesuāru, vispirms ieteicams izlemt, kāda veida austiņas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām – vadu vai bezvadu, kā arī novērtēt to komfortu, kvalitāti un spēju apslāpēt fona trokšņus. Tāpat var izrādīties lietderīgi parūpēties par ārējo akumulatoru, kura vissvarīgākais kritērijs ir ietilpība: jo lielāks skaitlis, jo ilgāk ar vienu uzlādi varēs “pabarot” citas ierīces.

Dāvanu kartes

Visbeidzot, ja jums trūkst ideju, nepalīdz arī citu ieteikumi, nejūtaties pārliecināti par savu izvēli vai šaubāties, kas dāvanas saņēmējam sagādātu vislielāko prieku, izvēlieties dāvanu karti. Šķiet, nav neviena mūsdienīga veikala, kas nepiedāvātu iegādāties dāvanu kartes. Izmantojot dāvanu karti, katrs var sevi apdāvināt, kā vien sirds vēlas. Izbaudiet svētkus un dāvanu saņēmēju prieku!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.