Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai būtu lietderīgi atjaunot bezbērnu nodokli? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Iedzīvotājiem Ogrē jautājām, vai būtu lietderīgi atjaunot bezbērnu nodokli?

Voldemārs

Es uzskatu, ka būtu lietderīgi. Mana dzīves pieredze to saka. Nebūs pareizi, ja šis nodoklis atbalstīs visas jaunās ģimenes, jāatbalsta tikai tās, kurās ir bērni. Kurām ģimenēm bērnu nav, jāmaksā nodoklis. Baidos gan, ka uz demogrāfiju tā ietekme būs minimāla, bet ir jāeksperimentē.

Inta

Man liekas, ka tāds nodoklis nav vajadzīgs. Kāpēc būtu jāmaksā vairāk nodokļos un jācieš tiem cilvēkiem, kuriem nav bērnu? Svarīgs jautājums ir arī par to, kur tad šajā nodoklī iekasēto naudu izmantos. Par to neviens neko nav teicis.

Līga

Es domāju, ka tāds nodoklis nebūtu pareizs, jo bērns nav obligāta prasība, bērns ir brīva izvēle. Cienīsim tās ģimenes, kuras varbūt ļoti gribētu bērniņu, bet kaut kāda iemesla dēl pie viņa nevar tikt. Labāk lai sniedz atbalstu ģimenēm, kas grib bērniņus, nevis liek tām maksāt bezbērnu nodokli.

Regīna

Uzskatu, ka jā, bezbērnu nodoklis ir jāatjauno. Man pašai kādreiz tāds bija jāmaksā, maksāju arī vēl pāris gadu pēc kāzām, kad jau bijām jaunā ģimene. Pabalstu gan toreiz nebija, tikai 35 rubļi par bērna piedzimšanu. Es ļoti pārdzīvoju par to, ka tagad manai meitai, kurai ir četri bērni, nodokļos jāmaksā tikpat cik citiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.