Menu
 

"Super Nova" futbolisti Salaspilī sagādā zaudējumu čempioniem; uzvaras arī Olainei un Mārupei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no sportacentrs.com Foto no sportacentrs.com

Vienu no pagaidām lielākajiem pārsteigumiem Latvijas futbola virslīgas sezonā svētdien sagādājuši sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti, kuri savā laukumā pārspēja pašreizējos Latvijas čempionus “Valmiera FC”. Otro spēli Latvijas pirmās līgas turnīrā sekmīgi aizvadījuši Olaines futbolisti, sezonu sākuši arī otrajā līgā spēlējošie Pierīgas klubi.

SK “Super Nova”/Salaspils un “Valmiera FC” spēle, kā jau bija gaidāms, aizritēja ar diezgan lielu viesu teritoriālo pārsvaru, tomēr patiesi bīstamus momentus viņi izveidoja reti. Vēl vairāk – pirmā puslaika vidū neveiksmīgi nospēlēja valmieriešu vārtsargs Lauva un izpelnījās 11 metru soda sitienu, ko realizēja Deniss Rakels – 1:0.

Kulmināciju cīņa sasniedza pēdējās 15 minūtēs, kad visirms Kristers Atars trāpīja pa Valmieras kluba vārtu pārliktni, bet jau nākamajā uzbrukumā “pendele” par spēli ar roku soda laukumā tika nozīmēta uz Salaspils komandas vārtiem. Lielisku spēli aizvadījušais “Super Nova” vārtsargs Rūdolfs Soloha glāba savu vienību arī šoreiz un bumbu atvairīja. Mača izskaņa pagāja nepārtrauktos valmieriešu uzbrukumos, taču no zaudējumu viņiem tā arī neizdevās izglābties – 1:0 SK “Super Nova”/Salaspils labā.

Virslīgas turnīra tabulā pēc sešām kārtām salaspilieši no pēdējās desmitās vietas nu pakāpušies uz astoto (6 punkti). Sestajā pozīcijā ir Ķekavas “Auda” (8 p.), bet līderi ar 14 punktiem ir “Riga FC”.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas otrās kārtas spēlē Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda sestdien viesojās pie JFK “Ventspils” un jau 7.minūtē izvirzījās vadībā pēc Marka Pačepko precīzā raidījuma. Četras minūtes vēlāk laukuma saimnieki izlīdzināja rezultātu ar realizētu 11 metru soda sitienu un turpinājumā uzbruka daudz vairāk, tomēr nesekmīgi. Pamatlaika izskaņā lieliskas iespējas panākt uzvaru bija abām komandām, līdz kompensācijas laika priekšpēdējā minūtē uzvaras vārtus “Olaines” labā iesita Edgars Brics – pirmā uzvara sezonā 2:1.

Latvijas otrās jeb “Altero.lv” līgas turnīru ar zaudējumu savās mājās sācis futbola klubs “Ķekava/Auda”. Spēlē pret futbola klubu “PPK/Betsafe” ķekaviešus pirmā puslaika beigās vadībā izvirzīja Renārs Strūve, taču pēc pārtraukuma viesi atbildēja ar trim precīziem sitieniem – 1:3.

Citā Rietumu grupas turnīra spēlē Mārupes sporta centra futbolisti Jaunmārupes stadionā uzņēma futbola skolas “Alberts” otro komandu un sezonu atklāja ar uzvaru 2:0. Pirmā puslaika izskaņā bumbu viesu vārtu apakšējā stūrī raidīja Matvijs Marusijs no Ukrainas, bet desmit minūtes pirms beigām pārsvaru dubultoja Raitis Haralds Butlers.

Austrumu grupas spēlē futbola klubs “Salaspils” savā laukumā tikās ar Augšdaugavas novada sporta skolas futbolistiem. Pirmajā puslaikā pretinieki apmainījās vārtu guvumiem – mājiniekiem izlīdzinājumu 34.minūtē panāca Daņiils Kupčus. Otrā puslaika pirmajā pusē viesi iesita vēl divus golus, uz ko salaspilieši atbildēja tikai vieniem – precīzs bija Dinis Čaika. Otrā uzvara svētdien Salaspilī izpalika – 2:3.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.