Menu
 

Latvijas vīriešu regbija izlase Eiropas čempionāta pēdējā spēlē pārspēj Ungāriju

  • Autors:  LETA
Foto - Latvijas Regbija federācija Foto - Latvijas Regbija federācija

Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Budapeštā Eiropas čempionāta (EČ) pirmās konferences Ziemeļu zonas pēdējā spēlē izcīnīja panākumu.

Latvijas viesos ar rezultātu 22:21 (10:18) pārspēja Ungāriju.

Pirmais piezemējums un realizācijas sitiens padevās ungāriem, taču nedaudz vairāk kā desmit minūtes vēlāk Latvijai izdevās izlīdzināt rezultātu, piezemējumu veicot Tomam Asejevam un realizācijas sitienu veiksmīgi izpildot Robertam Dāvidsonam.

Neilgi pēc tam laukuma saimnieki panāca astoņu punktu pārsvaru, kuru nosargāja līdz pirmā puslaika beigām (18:10).

Otrais puslaiks sākās ar Latvijas izlases sešiem punktiem, bet 69.minūtē Latvija guva vēl trīs punktus un pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā ar 19:18.

Apmēram piecas minūtes līdz pamatlaika beigām ungāri guva trīs punktus, kas ļāva atgūt divu punktu pārsvaru. Mača izskaņā laukuma saimnieki pārkāpa noteikumus, kas Latvijas izlasei devas iespēju tikt pie trīs punktiem un izraut uzvaru pēdējā uzbrukumā.

Grupā pirmo vietu ar 20 punktiem četrās spēlēs ieņēma čehi, pa desmit punktiem bija Luksemburgai un Moldovai, kuras sadalīja otro un trešo vietu, Latvija ar deviņiem punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet Ungārija četros mačos tika pie viena punkta.

Pirmās divas Latvijas spēles ir tikušas atceltas, piespriežot Latvijai zaudējumu pret Moldovu ar 0:28 un uzvaru ar 28:0 pār Luksemburgu, bet trešajā aprīļa beigās Latvija savā laukumā piekāpās Čehijai - 7:43.

Ungāriem par neierašanos uz spēlēm Moldovā un Luksemburgā piešķirti zaudējumi ar 0:28, bet Čehijai Ungārija savā laukumā zaudēja ar 21:41.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Kristapam Staņam palīdz treneris Viktors Silvoniks, kā arī konsultanti Tomass Davidsons un Žans Baptists Briziljē.

Latvijas izlases starta piecpadsmitniekā laukumā devās šādi spēlētāji: kapteinis Emīls Balodis, Artūrs Alainis, Toms Popens, Dainis Turkins, Toms Asejevs, Andrejs Mantinieks, Uvis Vasiļenko, Antons Oseledko, Ivo Kapiņš, Ruslans Kotļevs, Matīss Zicāns, Aleksis Eglīts, Roberts, Džons un Tomass Davidsoni.

Rezervē bija Guntis Cirša, Valters Raņķis, Kaspars Briedis, Valērijs Runco, Ingus Aivars, Roberts Miksons, Kristaps Bērze, Aigars Šilo.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.