Menu
 

Grupa "Zodiaks" sāks vasaras koncerttūri, viesosies arī Saulkrastos

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Grupa "Zodiaks" vasaras koncerttūri sāks sestdien, 3.jūnijā, Jelgavā, brīvdabas koncertzālē "Mītava", aģentūru LETA informēja "Producentu grupas 7" pārstāve Maija Tālberga.

Pēc tam koncerti notiks vēl 12 Latvijas pilsētās.

Pēc 35 gadu pauzes komponista Jāņa Lūsēna vadībā vienotā programmā izskanēs gan kosmiskā "Zodiac" instrumentālie skaņdarbi, gan "Zodiaka" leģendārie hiti Zigfrīda Muktupāvela un Maijas Lūsēnas sniegumā.

Vasaras koncerttūrē uz skatuves Lūsēnam, Muktupāvelam, Lūsēnai un ģitāristam Aivaram Gudrajam pievienosies arī Kristens Kupčs (ģitāra), Jānis Lūsēns juniors (bass), Harijs Gūtmanis (sitaminstrumenti), Uģis Upenieks (perkusijas), kā arī Sarma Liede, Austra Kozuliņa un Toms Kalderauskis (papildvokāls).

Zodiaka atgriešanās koncerti šovasar notiks 3.jūnijā Jelgavā, 10.jūnijā Liepājā, koncertdārzā "Pūt, vējiņi", 16.jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē, 15.jūlijā Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē, 21.jūlijā Talsos, Sauleskalna estrādē, 22.jūlijā Alūksnes Pilssalas estrādē, 29.jūlijā Saulkrastu brīvdabas estrādē, 11.augustā Valmieras estrādē, 12.augustā Saldū, Kalnsētas parka estrādē, 16.augustā Dzintaru koncertzālē, 19.augustā Bauskas Pilskalna parka estrādē, 26.augustā Ikšķiles brīvdabas estrādē un 16.septembrī Daugavpils kultūras pilī.

Padomju elektroniskās mūzikas aizsācēji - Latvijas grupa "Zodiac" - savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sāka jau 70.gados, uzstājoties ar tam laikam neierasto elektroniski sintētisko mūziku, iedvesmojoties no tādiem izpildītājiem kā Žans Mišels Žārs, "Space" un "Kraftwerk". Grupas muzikālie eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu un mīlestību ne tikai Padomju Savienībā, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs. "Zodiac" albums "Disco Alliance", kas izdots 1980.gadā, piedzīvoja rekordlielu tirāžu, jo tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni ieraksta kopiju.

Pēc "Pērkona" skandāla ar izdemolēto vilcienu "skrūves tika piegrieztas" un bija jāmeklē veids, kā izlikties labam un lojālam padomju iekārtai, atceras Lūsēns. Viņš izlēma savam kolektīvam dot latvisku vārdu "Zodiaks", un par grupas galvenajiem solistiem kļuva duets - Maija Lūsēna un Zigfrīds Muktupāvels. Ar savām iedvesmojošām, patriotiski krāsotajām, profesionālismā spīdošajām dziesmām "Taisnība", "Tēvu zeme" un "Mirušais gadsimts" "Zodiaks" 80.gados kļuva par vienu no dziesmotās revolūcijas karognesējiem, teikts organizatoru izplatītajā informācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.