Menu
 

Ķekavas novada līdzdalības budžetam pieteiktas 18 projektu idejas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Ķekavas novada pašvaldība Ilustrācija - Ķekavas novada pašvaldība

Pirmajā Ķekavas novada līdzdalības budžeta ideju konkursā iesniegti 18 projektu pieteikumi visās balsošanas grupās. Iesniegto projektu idejas, atbilstoši nolikumā noteiktajiem kritērijiem, izskata konkursa vērtēšanas komisija. Nosacījumiem atbilstošie priekšlikumi augustā tiks nodoti iedzīvotāju balsojumam, informēja novada pašvaldībā.

Lai veicinātu apkaimju attīstību, pašvaldība pirmo gadu izsludinājusi Ķekavas novada līdzdalības budžeta projektu ideju konkursu ar kopējo budžetu 170 000 eiro apmērā. Pirmajam sabiedrības rosinātu ideju konkursam kopumā pieteiktas 18 projektu idejas trīs balsošanas grupās – 11 projekti pilsētai, pieci – teritorijai ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem, bet divi – teritorijai ar mazāk nekā 500 iedzīvotājiem.

Projektu idejas iesniegušas gan fiziskas, gan juridiskas personas, tostarp sešas biedrības.

Infrastruktūras attīstībai iesniegto ideju vidū ir priekšlikumi bērnu rotaļu un sporta laukumu ierīkošanai, jaunu kultūras un atpūtas vietu, kā arī tūrisma objektu izveidei. Atsevišķi projekti saistīti ar transporta apkalpojošo infrastruktūru – pieturvietu labiekārtošanu un stāvlaukumu izbūvi, bet vēl divi priekšlikumi rosina pilsētvidē uzstādīt dzeramā ūdens brīvkrānus.

Visas iesniegtās idejas ir nodotas Ķekavas novada domes priekšsēdētāja apstiprinātai komisijai, kas izvērtēs pieteikumu atbilstību konkursa nolikumā noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem. “Tā kā sabiedrības līdzdalības budžets Ķekavas novadā tiek realizēts pirmo gadu, iedzīvotāju atsaucība vērtējama pozitīvi. Tāpat prieks par iesniegto projektu ideju kvalitāti un dažādību - lai arī kuras no idejām gūs sabiedrības atbalstu, to realizācija uzlabos novada iedzīvotāju dzīves kvalitāti,” saka Līdzdalības budžeta projektu ideju konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja Kristīne Danovska.

Prasībām atbilstošās idejas tiks ierindotas trīs balsošanas grupās – pilsēta, teritorija ar vairāk nekā 500 iedzīvotājiem un teritorija ar mazāk nekā 500 iedzīvotājiem – un augustā nodotas iedzīvotāju balsojumam. Katram balsstiesīgajam novada iedzīvotājam būs trīs balsis – pa vienai katrā balsošanas grupā. Balsojums tiks ieskaitīts, tikai nododot visas trīs balsis.

Pašvaldībā skaidro, ka piedalīties balsošanā varēs personas, kas sasniegušas 16 gadu vecumu un ir deklarētas Ķekavas novadā. Nobalsot varēs elektroniski balsošanas vietnē Lemejs.lv vai klātienē klientu apkalpošanas centros Ķekavā, Baložos vai Baldonē. Konkursa rezultāti tiks paziņoti septembrī, bet balsojumā uzvarējušo ideju īstenošanu pašvaldība uzsāks jau šoruden.

Ar visām iesniegtajām idejām un to vizualizācijām iespējams iepazīties interaktīvajā kartē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.