Menu
 

Regbija izlasēm piektā un sestā vieta Eiropas "Trophy Series" turnīrā Horvātijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Regbija federācija Foto - Latvijas Regbija federācija

Pierīgas klubu plaši pārstāvētā Latvijas vīru valstsvienība regbijā-7 ierindojās sestajā, bet dāmu izlase piektajā vietā Zagrebā notikušajā Eiropas “Trophy Series” pirmajā posmā. Otrais posms pēc ranga otrajā spēcīgākajā līgā paredzēts pēc trim nedēļām Budapeštā.

Abām Latvijas komandām rezultāti turnīros bija ļoti līdzīgi – divas uzvaras trijās spēlēs apakšgrupu turnīrā, zaudējums ceturtdaļfinālā, panākums pirmajā spēlē par 5.-8.vietu, un vienīgi turnīra pēdējā mačā sekmes bija atšķirīgas.

Latvijas regbistes ar 10:7 pārspēja Norvēģiju un ar 22:12 Izraēlu, ar 7:19 zaudēja Somijai un ceturtdaļfinālā ar 5:12 Gruzijai, tad ar 17:5 vēlreiz pieveica Izraēlu, bet spēlē par piekto vietu atstāja “sausā”Austriju 19:0.

Vīru izlase grupu turnīrā ar 29:0 uzvarēja Izraēlu un ar 31:7 Moldovu, bet ar 12:21 zaudēja Ungārijai. Ceturtdaļfinālā pašās beigās nācās piekāpās Zviedrijai 12:17, “mazajā pusfinālā” pret Luksemburgu pēdējās minūtēs deficītu 0:14 izdevās pārvērst uzvarā 15:14, savukārt mačā par piekto vietu pret Šveici izskaņā tika iztērēts 19:0 pārsvars un piedzīvots zaudējums 19:21.

Latvijas vīru izlasē vairāk nekā puse spēlētāju bija no šāgada čempionvienības un Latvijas kausa ieguvējas “Baldones” – kapteinis Elmārs Šefanovskis, Toms Asejevs, Emīls Balodis, Artūrs Alainis, Dāvis Jansons, Juris Iesalnieks, Ričards Iesalnieks, Agris Apkalns un Emīls Cēburs. Komandā spēlēja arī Valērijs Runco no Garkalnes "Livonia" un Aleksis Eglītis no Ķekavas kluba "Lāči"/"Mūkusala".

Dāmu valstsvienībā “Livonia” klubu pārstāvēja Sindija Širaka, Madara Dārzniece, Daniela Šakociņa un Anna Inese Tutāne, bet “Miesniekus” – Krista Vītola un Elīna Švāgere. Lielākā daļa spēlētāju bija no “Selena” komandas.

Abos turnīros, kuros piedalījās komandas, kas Eiropas reitingā ir 13.-24.vietās (12 labākās spēlē “Championship Series”), uzvarēja Ukrainas izlases, kas finālos pieveica turcietes un mājiniekus horvātus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.