Menu
 

No ūdenstilpēm Pierīgā izcelti četri bojāgājušie

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis gandrīz 20 izsaukumu.

Pēdējo dienu laikā no ūdenstilpēm Latvijā izcelti septiņi bojāgājušie, diemžēl arī viens dīķī Baldonē un trīs Carnikavā, liecina VUGD informācija.

Jau ziņots par slāpekļskābes noplūdi no 1 m3 tvertnes piektdien noliktavā Salaspils pagastā. Glābēji ķīmiskajos aizsargtērpos, izmantojot absorbentu, savāca noplūdušo vielu un veica vielas pārsūknēšanu hermētiskā tvertnē. Notikuma vietā strādāja 18 ugunsdzēsēji glābēji ar sešiem specializētajiem transportlīdzekļiem, no kuriem divi bija ķīmijas automobiļi.

Notikuma vietā tika izveidota atsārņošanas vieta, kā arī operatīvais štābs, kurā iekļauti Valsts vides dienesta pārstāvji, NMPD un uzņēmuma pārstāvji. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 52 cilvēki.

Vienīgais ugunsgrēks ēkās nedēļas nogalē reģistrēts sestdien pēc pusnakts Mārupes novada Salas pagastā, kur dega vienstāva pirts 20 m2 platībā, nojume 57 m2 platībā un kubls 3 m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts divarpus stundu laikā.

Salaspils novada Salaspils pagastā degusi meža zemsedze (20 m2 platībā), Ādažu novada Ādažu pagastā – elektrības stabs un stārķa ligzda (0,2 m2), Saulkrastu novada Sējas pagastā – sausā zāle (50 m2), Ropažu novada Garkalnes pagastā – vieglā automašīna (0,5 m2), bet Ādažu pagastā – skaidu kaudze (6 m2).

Degoši atkritumi apdzēsti Olaines novada Olaines pagastā (10 m2), Salaspils novada Salaspils pagastā (4 m2), Ropažu novada Garkalnes pagastā (2 m2) un neapdzīvotas mājas pagrabā Slimnīcas ielā Jūrmalā (5 m2).

Sestdien vakarā pēc traģiskā ceļu satiksmes negadījuma Siguldā, kurā gāja bojā motorollera vadītājs, glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Ceļu satiksmes negadījuma sekas novērstas arī Mārupes novada Babītes pagastā. Savukārt nolūzuši koki sazāģēti Olaines novada Olaines pagastā un Mārupes novada Mārupes pagastā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.